Piltuudis: meri võttis surfarite autod vangi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surfarid päästsid Raeküla rannas kiiresti tõusnud merevette jäänud autosid.
Surfarid päästsid Raeküla rannas kiiresti tõusnud merevette jäänud autosid. Foto: Luule Põder

Pärnus Raeküla randa pildistama läinud naise fotokaamera ette jäid kaldale tõusnud mereveest oma autosid päästvad surfarid.

Pärnu Postimehe veebitoimetusele pildid saatnud Luule Põderi sõnade järgi jäid surfarite autod kiiresti tõusnud merevee meelevalda reedel Hirve tänava pikendusel, kus vesi oli jõudnud kaldast ligemale paarisaja meetri kaugusele.

„Ilmselt rõõmsalt surfamist nautides ei pannud noormehed tähele, et meri hirmsa hooga tõusis. Kui meie sinna jõudsime, siis mere äärde ei saanudki, sest vesi oli kaugele tulnud,“ kirjeldas Põder nähtut.

Pilte teinud naise ütlust mööda seisid autod kalda lähedale rajatud parklas. „Surfarid olid oma lennuriistad kaldale toonud ja algas autode päästeoperatsioon. Õnneks saadi kõik autod kätte, kuigi hääli sisse nendele ei saadud,“ lausus ta.

Põder ei osanud öelda, mitu sõidukit vee alla jäi. „Kaks või kolm autot võis seal olla,“ arvas ta.

Fotograafi jutu järgi ei lasknud surfarid ennast äpardusest häirida ja olid autode tervise suhtes optimistlikult häälestatud.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi Pärnu sadama ilmajaama andmete järgi tõusis meri reedel ligi meetri võrra üle tavapärase taseme.  

Pärnus on veetaseme kriitiliseks piiriks 160 sentimeetrit üle keskmise. Kriitiline veetaseme piir on kokkuleppeline ja see iseloomustab veetaset, mis ei kujuta endast inimestele otsest ohtu. Kriitilisest tasemest ülespoole on võimalikud veekahjustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles