Kirikus kõlab Bachi muusika

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Sebastian Bach.
Johann Sebastian Bach. Foto: Internet

Laupäeval, 13. oktoobril esitavad viiuldaja Leena Laas ja organist Ines Maidre Pärnu Eliisabeti kirikus Johann Sebastian Bachi muusikat.

Viiuldaja Leena Laas on esinenud solisti ja ansamblistina Eestis, Soomes, Rootsis, Venemaal ja Saksamaal ning arvukatel kontsertidel esitanud klassikalise põhirepertuaari kõrval palju eesti muusikat. Peale aktiivse interpreeditegevuse tegutseb ta Keila ja Nõmme muusikakoolis viiuliõpetajana.

Ines Maidre on esinenud arvukate soolokontsertidega nii kodu- kui välismaal, sealhulgas sellistes kuulsates katedraalides nagu Westminster Abbey Londonis ja Notre-Dame Pariisis. Tema repertuaar on ulatuslik ja mitmekesine, sisaldades muusikat eri aegadest ja stiilidest. Tema lemmikvaldkond on prantsuse muusika. Põnevaks on peetud Ines Maidre nüüdismuusikatõlgitsusi, samuti on ta olnud mitme eesti oreliteose esmaesitaja. Ines Maidre tegutseb Griegi akadeemia õppejõuna Norras Bergenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles