Õigesti pakendatud puulehed veetakse tasuta ära

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biolagunevatesse kottidesse pakitud puulehed viib AS Ragn-Sells ära tasuta.
Biolagunevatesse kottidesse pakitud puulehed viib AS Ragn-Sells ära tasuta. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsuse teatel jätkub sel sügisel puulehtede vedu linnas nagu mullugi: tasuta veoks tuleb lehed pakkida biolagunevast materjalist kottidesse.

Pärnu linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Sigrit Kasemets tuletas meelde, et korraldatud jäätmeveoga liitunud inimestele ja neile, kes vabastatud, aga soovivad puulehti ära anda, on see teenus tasuta.

Oluline on vaid, et lehed ja muud biolagunevad jäätmed oleksid pakendatud biolagunevast materjalist kottidesse.

Kasemetsa jutu järgi tuleb sääraste kottide ostmisel jälgida, et kotid oleksid küllalt vastupidavad ega puruneks juba täitmise ajal ja peaksid vastu jäätmeid täis kottide raskusele.

Tavalistesse, kilest prügikottidesse pakitud lehti käsitleb AS Ragn-Sells kui olmejäätmeid, priiks veoks lehti nendesse pakendada ei tohi. See tähendab, et Ragn-Sells ei transpordi neid tänavate äärde veetud lehti, mis ei ole pandud biolagunevast materjalist kottidesse.

Pärnus tuleb linlastel biolagunevad kotid endal soetada, see-eest viiakse siin minema kõik nõuetekohaselt pakendatud puulehed, Tartus vaid linnapuude omad.

Niisiis, kui kokkuriisutu on biolagunevatesse kottidesse pandud, peab inimene jäätmevedajale teada andma, et tahab puulehti või muid biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid ära anda, ja lisama, kui mitu kotti tal on.

“Ragn-Sellsi logistik teavitab klienti seejärel, millal on lähim veopäev ja millal tuleks lehekotid aia taha või prügikonteinerite kõrvale tõsta,” sõnas Kasemets. “Kuigi puulehtede vedu on tasuta, kajastub sellekohane teave jäätmeveoarvel, kus on välja toodud, kui palju klient on möödunud kuul vastavaid jäätmeid ära andnud.”

See tähendab ühtlasi, et eraldi kuupäevi, kui jäätmevedaja lehekottidele järele tuleb, linn välja ei kuuluta.

Biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid alates niitmisjääkidest kuni puulehtede ja -okste ja lillepoodide taimejääkideni veetakse minema aasta ringi.

“Seetõttu ei ole meil ühest kuupäeva pakendatud lehtede veoks, vaid see toimub kogu aeg. Agaramad linnakodanikud on puulehti lasknud ära viia juba septembri algusest saadik,” mainis Kasemets.

Keskkonna peaspetsialist toonitas sedagi, et kuna lehevedu on kogu Pärnu linnas tasuta, pole elanikel mingit mõtet hakata riismejääke aias põletama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles