Helkuriga tehnilisele ülevaatusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur.
Helkur. Foto: Mihkel Maripuu

Meie koduvabariigis on sageli nii, et esialgaelt plaanitust ettevõtmistest saab palagan. Nii on juhtunud ka helkuriga seonduvaga.

On selgemast selgem, et üks liikluse põhireegleid on - näe ja ole nähtav. Seega on siililegi selge helkuri vajadus liikluskeerises. Samas aga oskavad politseinikud (vähemalt osa neist) teha nõudmistest tsirkus.

Toon vaid paar näidet. Astub suitsetav mees toast välja maja ette, et mitte rikkuda mittesuitsetajate tervist. Aga oh häda - juurde astub korrakaitsja ja nõuab selhitust  helkuri puudumise pärast! Oma maja ees ...

Või teinegi paradokside kildkonda kuuluv juhtum. Mees jalutab õhtust ringi pargi lähistel. Seljas laiade valgete trripudega dressid ja jope küljes ripub helkur.Juurde astub korrakaitsja ja resümeerib -teie helkur ei vasta tehnilistele nõuetele.

Millised need nõuded siis on? Kas helkuritele tuleks ka korraldada tehnilist ülevaatust nagu autodelegi? Igatahes mõtlemisainet peaks jätkuma, enne kui ennast naeruvääristama hakkame.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles