Riik annab rahvaloendajate sülearvutid raamatukogudele

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal jõuab Pärnumaa raamatukogudesse 17 rahvaloendajate kasutuses olnud sülearvutit.

Rahva ja eluruumide loendamisel kasutatud 2332 sülearvutit HP ProBook 6360b jagas ministeeriumide vahel laiali rahandusministeerium. Kultuuriministeerium taotles rahandusministeeriumilt muuseumide ja rahvaraamatukogude tarbeks 382 rüperaali, millest raamatukogudesse läheb 200 sülearvutit ja neist omakorda Pärnu maakonda 17.

Sel nädalal alustatakse nende laiali jagamist üle Eesti, ka Pärnumaale peaksid need jõudma neil päevil.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik Nele Meikar ütles, et arvutite jaotuskava koostamisel oli eelduseks, et raamatukogu oleks avatud enamikul päevadest nädalas, arvesse võeti maakonna keskraamatukogude ettepanekuid ja raamatukogude infotehnoloogia olukorda, sest seadmed sobivad hästi raamatukogutöötaja tööarvutiks.

Pärnu keskraamatukogu saab kaks, Are, Aruvälja, Audru, Pärnu-Jaagupi, Häädemeeste, Treimani, Lõpe, Kilingi-Nõmme, Urge, Sindi, Surju, Uulu, Tori, Tõstamaa ja Kaisma raamatukogu igaüks ühe sülearvuti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles