Riik kehtestas räime kaitseks püügipiirangu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimekast.
Räimekast. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Riik kehtestas Läänemeres Eesti vetes piiratud aladel ajutised traalpüügikitsendused, et avamere räim saaks liikuda oma traditsioonilistele kudealadele Liivi lahes.


Määruse kohaselt kehtestatakse traalpüügikitsendused tänavu 1. aprillist kuni 20. maini. Samuti keelatakse määrusega traalpüük Eesti vetes Liivi lahes 20. aprillist kuni 19. maini, et kaitsta seal kudevat räime, teatas keskkonnaministeerium.



"Tuginedes Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi teadlaste soovitustele ja arvestades räimevarude uuringute tulemustega Liivi lahes, võib väita, et kuigi Liivi lahe räim on jätkuvalt üsna heas seisus, näitavad selle biomass ja isendite arv viimastel aastatel väikest langustendentsi," rääkis keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome.



Peale selle sätestatakse määrusega vastavuses Euroopa Liidu selle aasta Läänemere kvoodimäärusega tursapüügikoormuse piirang Läänemere tursa püügipiirkondades, mille kohaselt on igal Eesti tursapüügilaeval lubatud turska püüda kuni 201 päeval aastas.



Määrusega keelatakse peenesilmaliste, alla 70 millimeetri nakkevõrkude kasutamine muul ajal kui räime ja meritindipüügiks nende kalaliikide kevadisel püügihooajal, et vältida teiste kalade noorjärkude kaaspüüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles