Pärnumaa kodutütardele on olnud edukas aasta

, Paikuse kodutütarde rühmavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutütarde Pärnumaa esindus suurlaagris.
Kodutütarde Pärnumaa esindus suurlaagris. Foto: Anu Tammearu-Mežule

Hiljuti Rakveres toimunud väikeste kodutütarde vabariiklikul matkamängul saavutas Pärnumaa võistkond teise koha.

Pärnumaa võistkonda kuulusid Helen Sai Ursa Majorist, Lisette Sivard Paikuse rühmast ning Analore Närep ja Diandra Ojaots Audrust.

Teise koha võitmine matkamängul pole Pärnumaa kodutütarde ainus tänavu võistlustel saadud auhinnaline koht, kõrgeid kohti on nad saavutanud teistelgi võistlustel.

Kodutütarde võistlushooaeg avati aprillis, mil Valgamaal korraldati noorte kotkaste ja kodutütarde võistlus „Väle jänes“. Seal saavutati tüdrukute arvestuses esikoht, üldarvestuses jäädi neljandaks.

Koos naiskodukaitsega käidi aprillis esmaabi erialavõistlusel Valgamaal ja seal tuldi tublile neljandale kohale. Kodutütardest olid võistkonnas Andria Hüva Suvelinna Tüdrukutest ja Pirgit Tamm Ursa Majorist.

Mais toimund kodutütardele korraldataval sõjalis-sportlikul mängul Ernake saavutati 16 võistkonna hulgas esikoht. Võistkonna koosseisu kuulusid Pirgit Tamm, Iiris Prosa ja Mari-Ann Vunk Ursa Majorist ning Ita Kuusik Arest. Sama võistkond tuli esikohale mais Raplamaal aset leidnud Põrgupõhja retkel.

Võistkond, kuhu kuulusid Kristel Salundi Paikuselt, Merilyn Pähkel, Helen Sai, Ranne Kuldmaa, Iiris Prosa-Ursa Majorist ja Ita Kuusik Arest, sai kolmanda koha septembri keskel Saaremaal toimunud esimestel kodutütarde olümpiamängudel.

Pärnumaa kodutütred võistlesid Leedus Klaipedas Lietovos Šiauliai Sajunga korraldatud sportmängudel, kus auhinnalist kohta küll ei saavutatud, ent kogemuse võrra rikkamaks saadi kindlasti.

Kodutütred osalesid sel aastal ka Pärnus toimunud võidupüha paraadil, lippuriteks olid Pärnumaa tüdrukud.

Samuti olid Pärnumaa tüdrukud esindatud päästeteenistuse korraldatud päästeala laagris. Tublimad kodutütred osalesid vabariiklikus suurlaagris ja Tallinnas toimuvas pealinnalaagris.

Kõik noorkotkad ja kodutütred said osaleda iga-aastases maakonnalaagris, mis traditsiooniliselt toimus Vango puhketalus. Kohalikul matkamängul „Üle kivide ja kändude“ said kõik oma kätt ja jalga proovida ning teadmisi testida.

Aasta lõpus on kodutütardel ees paar ühist õppepäeva ja kindlasti meisterdatakse, nagu juba mitu eelnevat aastat, jõuludeks kaarte Afganistanis teenivatele Eesti sõduritele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles