Port Arturi parkla muutub varjatud linnaväljakuks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Port Arturi kaubanduskeskuste ja Pärnu Keskuse vahelisel alal.
Parkimine Port Arturi kaubanduskeskuste ja Pärnu Keskuse vahelisel alal. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Keskuse ukse ees asuv Port Artur 1 parkla kaetakse kuu aja jooksul kividega ja sinna jäävad ainult kümne auto parkimiskohad.


“Mai alguseks on see pornograafia kadunud,” lubas Pärnu linnapea Mart Viisitamm.



Detsembris kaevati linnale kuuluv Hommiku 2a parkla üles, et Pärnu Keskuse jaoks torustikke paigaldada, ja pärast seda pole asfaltkatet taastatud.



Pärnu Keskus tahab sinna panna tänavakivid, muutes oma ukseesise linnaväljakuks ja jättes alles kümne auto parkimiskohad. Port Arturi kaubakeskuse soovil ehitustegevuse üle järelevalvemenetlust teostanud maavanem Toomas Kivimägi leidis, et 48kohalist parklat võib avalikuks väljakuks muuta üksnes detailplaneeringu kaudu.



Detailplaneering algatati alles märtsi alguses ja selle kehtestamiseni võib kuluda vähemalt aasta. Selleks, et seadusega mitte vastuollu minna, mõtlesid linnavalitsus ja Pärnu Keskus välja skeemi, mille järgi muudetakse enamik parklast jalgrataste ja mopeedide parklaks. Nii saab Pärnu Keskus ala projekti järgi valmis teha ja parklast linnaväljakuks nimetatakse see alles pärast detailplaneeringu kehtestamist.



Väljakule on kavandatud purskkaev, mida esialgu välja ei ehitata. Parklas ürituste korraldamise kohta ütles linnasekretär Tiina Roht, et neid on volbriööl varemgi olnud.



Roht kinnitas, et kaks aastat tagasi ehitatud Ringi tänava pikendus taastatakse tema endises laiuses. “Kõike ei kaeta kividega, tänavale jääb ikka asfalt,” lausus Roht.



Port Arturi kaubakeskuse juhataja Romek Kosenkranius tõdes, et parkimiskohtade vähendamine sunnib autojuhte parkimismaja kasutama. “Üle kuu aja on selle ehitus aga seisnud,” lausus ta ja avaldas kahtlust, et parkimismaja 1. maiks valmib.



Port Artur 2 ja Laia tänava äärde kavatseb kaubakeskus ehitada 64kohalise parkla, kuid selleks vajalikku servituudilepingut pole linnavalitsus veel heaks kiitnud.



Kosenkraniuse hinnangul kulub parkla ehitamiseks vähemalt kolm nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles