Tammetõrud taskusse ja Mürakarukooli!

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammetõrud.
Tammetõrud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval, 24. oktoobril kutsub Mürakarukool 1,5-4aastasi lapsi koos ema-isa, vanaema-vanaisa või hoidjaga Pärnu keskraamatukokku sügise häälikuid ja helisid kordama ja juurdegi õppima. Päris uus salm räägib aga linnust.

„Sügis pillutab Pärnu parkidesse põnevaid värve ja vorme. Seekord võiksid mürakarude vanemad paar ümarat tammetõru või läikivpruuni kastanit taskusse pista ja kaasa võtta,“ soovitas keskraamatukogu lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker. Millise mängu või tantsu sisse need hästi ära kuluvad, selle jättis Peeker Mürakarukooli õpetaja Katrin Hildunen-Alvela öelda.

Peekeri ütlust mööda ootab pärast õpetlikku "müramist" õpilasi raamatukogumaja lasteosakond, kust silma jäänud raamatuid koju kaasa võib laenutada. „Väikese alustusena suurele raamatulaadale, mis leiab raamatukogus aset 27. oktoobril, lõpeb oktoobrikuu viimane Mürakarukool mini-raamatulaadaga,“ tutvustas Peeker. „Kes iluvigu pahaks ei pane, saab mõne kasutatud põnniraamatu priipärast ja päriseks koju viia.“

Mürakarukool on osavõtjatele tasuta. Soovi ja võimaluse korral võib kaasa võtta padja või istumisaluse. Mõelda tasub ka vahetusjalatsite või kumminaksudega sokkide-sukkpükste peale, soovitas Peeker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles