Arendaja tahab büroode asemel korruselamut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringi 10 kontorihoone.
Ringi 10 kontorihoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus algatas osaühingu Barensholm taotlusel Ringi 10 kinnistu detailplaneeringu koostamise, mille eesmärk on rekonstrueerida krundil asuv ärihoone korterelamuks ja määrata krundi uueks maakasutuseks ärimaa asemel korruselamumaa juhtotstarve.

Barensholm soovib ehitada olemasolevale ärihoonele peale neljanda korruse, pidades piirkonda aktiivsest äritsoonist eemalasuvaks ja selles asukohas ärimaja otstarvet mitte toimivaks.

915ruutmeetrine Ringi 10 kinnistu asub vanalinna ja kuurordi muinsuskaitsealal. Kvartalis asuvad valdavalt kahekorruselised viilkatustega korterelamud. Piirkonnas kehtib 1998. aastal kehtestatud detailplaneering.

Arvestades kvartalis juba olemasolevaid mahtusid, on Pärnu linnavalitsuse ruumilise planeerimise komisjon asunud seisukohale, et Ringi 10 hoone on mahult juba praegu liiga suur ja seda neljanda korruse rajamisega võimendada ei ole mõistlik, küll on aktsepteeritav korterite ehitamine hoone olemasolevas mahus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles