Pärnu abilinnapea sõitis Hiinasse Eestit tutvustama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Pärnu, Paide, Põlva, Sillamäe ja Tallinna linnajuhtidest koosnev delegatsioon viibib reedeni Hiinas Shanghais, Hangzhous ja Pekingis, et tutvustada sealsetes kultuuri- ja turismiasutustes eesseisvaid kultuurisündmusi ning puhkevõimalusi Eestis. Pärnut esindab visiidil abilinnapea Jane Mets.

Delegatsiooni juhtiv Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut näeb kultuuriturismil kahe maa vahel suurt potentsiaali.

„Hiinas on elanikke tuhat korda rohkem kui Eestis ja kui ka 0,001 protsendil neist peaks tekkima meie vastu huvi, on seda juba uskumatult palju. Ja kui osa neist inimestest saabub kord Tallinna, ei peaks nad piirduma vaid pealinnaga, vaid võiksid edasi liikuda Lõuna-Eesti poole, kus on samuti palju huvitavat teha ja näha,” leidis Vitsut, kes kutsus neli aastat tagasi ellu Eesti omavalitsusi ühendava kultuurivõrgustiku just selleks, et võimendada eri paikade omanäolist kultuurielu.

Täna olid võrgustiku esindajatel kohtumised Hangzhou linnas, kus neid vastu võtnud poliitilise konsultatiivkomitee esimees Ye Ming kinnitas iseenda ja oma kodulinna huvi mitmekesiste suhete arendamise vastu Eestiga.

Vitsuti sõnutsi aitavad selleks loodetavasti kaasa käimasolev visiit ja spetsiaalselt selleks valmistatud mandariinikeelne Eesti kultuurivõrgustikku tutvustav trükis.

Hangzhous toimusid kohtumised kultuuri-, raadio- ja telekomitee juhtidega; samuti külastati kuut teleprogrammi tootvat linnatelevisiooni ja Hangzhou filharmooniat.

Homme saavad Eesti kultuurilinnade esindajad kokku Hangzhou turismikomitee juhtide ja linnas tegutsevate turismiettevõtjatega, seejärel sõidetakse Pekingisse.

Eesti kultuurilinnade võrgustikku kuulub 21 Eesti kohalikku omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles