Kuulutati välja aasta raamatukoguhoidjad

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta raamatukoguhoidja tunnustuse pälvisid Signe Peeker Pärnu keskraamatukogust (paremal) ja Malle Kiis Aruvälja raamatukogust.
Aasta raamatukoguhoidja tunnustuse pälvisid Signe Peeker Pärnu keskraamatukogust (paremal) ja Malle Kiis Aruvälja raamatukogust. Foto: Anu Jürisson

Pärnu keskraamatukogu saalis kuulutati eile välja Pärnu linna aasta raamatukoguhoidja ja aasta maaraamatukoguhoidja, kelleks osutusid Signe Peeker ja Malle Kiis.

Peeker töötab Pärnu keskraamatukogu lasteosakonnas bibliograafina, Kiis on Audru valla Aruvälja raamatukogu juhataja. Mõlemad on sama tunnustuse pälvinud varemgi, Peeker 1999. aastal ja Kiis 2006. aastal.

Aasta raamatukoguhoidja tiitel on kolleegide tunnustus, mis antakse üle iga aasta oktoobris raamatukogupäevade ajal.

Eesti raamatukoguhoidjate ühingu (ERÜ) aunimetus aasta maaraamatukoguhoidja antakse igal aastal iga maakonna parimale maaraamatukoguhoidjale käesoleva aasta töötulemuste põhjal.

Peale kahe eelnimetatu jagus eile paljudele raamatukogutöötajatele tänukirju ja lilli tubli töö eest.

Pärnu keskraamatukogu hea kolleegi tunnustuse pälvis üldlugemissaali bibliograaf Marina Jantson, parim raamatukoguhoidja abiline on Valmar Malm ja parim lugejate teenindaja Maie Sutt üldlugemissaalist.

Malle Kiis paistis silma sellega, et Audru valla 20. aastapäevaks avati tänavu suvel Aruvälja raamatukogus ajalootuba. Sinna on välja pandud materjal, mille Kiis on aastate jooksul Aruvälja piirkonna kohta kogunud raamatukogutöö kõrvalt vabatahtlikult. “See hakkas mulle meeldima ja mida rohkem uurid, seda kaugemale uurimisega jõuda tahad,” märkis ta.

“Meil on olnud aastati erinevaid kokkutulekuid. Kolhoosi 60. aastapäevaks sai kolhoosi ajalugu puudutavat materjali kogutud, eelmisel aastal möödus meil kohaliku hariduselu algusest 225 aastat ja sai koolide andmeid kogutud. Tänavu on raamatukogu 90. aastapäev ja tähelepanu all seltsid ja raamatukogud,” rääkis Kiis.

Novembrist Pärnu keskraamatukogu direktori ametisse astuv senine arendusjuht Heinike Sinijärv tunnustas Signe Peekri kõrval kogu lasteosakonda, märkides, et tänavu on lapsed raamatukogu vastu varasemast silmanähtavalt rohkem huvi ilmutama hakanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles