Pärnumaal on juhtunud täna kolm tõsisemat liiklusõnnetust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papiniidu sillal hukkus veoki ja sõiduauto kokkupõrkes 22aastane noormees.
Papiniidu sillal hukkus veoki ja sõiduauto kokkupõrkes 22aastane noormees. Foto: Lääne prefektuur

Pärnumaal on täna juhtunud kolm liiklusõnnetust, milles inimesed on saanud viga.

Kõige rängem õnnetus juhtus öösel kella 2.25 ajal Pärnus Papiniidu sillal, kus raskeveoki ja sõiduauto kokkupõrkes hukkus sõiduauto roolis olnud 22aastane noormees.

Kella 6.45 ajal juhtus õnnetus Audrus, kus Valgeranna tee bussipeatuse juures sõitis Škoda Feliciale tagant otsa Ford Escort Turnier. Škodas olnud naine viidi haiglasse kontrolli.

Kella 8 paiku sõitis Audru vallas Ahaste külas libedaga teelt välja kaubik Mercedes-Benz, mille juht viidi haiglasse kontrolli.

Politsei palub tungivalt liiklejatel olla tähelepanelik ja suverehvidega mitte sõita. "Kiirelt muutuvad tee- ja ilmaolud on tõsiseks katsumuseks ka sõidukiga, millel talverehvid juba all, mis veel suverehvidest rääkida," märkis Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht. " Vahetage rehvid esimesel võimalusel ja ärge võtke ette pilkemaid sõite vahetamata rehvidega".

Politsei soovitab varuda sihtkohta jõudmiseks piisavalt aega ja hoida suuremat pikivahet. Kui libeduse tõttu võib mõni kaasliikleja ohtlikke manöövreid teha, siis aitab piisava pikivahe hoidmine suuremat õnnetust vältida. Tähelepanelikud peaksid olema ka jalakäijad, sest lörtsisegusel ja libedal teel pikeneb tunduvalt sõidukite pidurdusteekond.

Jalgratturitel politsei sõita ei soovita, sest tuisus jalgrattal liiklemine on riskantne.

Jalakäijatel on viimane aeg üles ostida helkur ja see ülarõivaste külge riputada – nii on ohutum ja inimene on liikluses paremini nähtav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles