Tulbivaras tegutses noaga

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu kevadel kaunistavad Pärnu peatänavat lillekastid kollaste tulpidega.
Tänavu kevadel kaunistavad Pärnu peatänavat lillekastid kollaste tulpidega. Foto: Andres Adamson

Täna hommikul märkasid paljud pärnakad, kes Rüütli tänavat mööda tööle ruttasid, et tulbikastide kallal on käinud lillevaras.


Kui Lastepargi lähedale pandud lillekastides oli ligemale üheksa noalõikejälge ja üks tulp koos sibulaga pikutas kasti kõrval, siis teistest tänavaäärsetest kastidest võis leida lõigatud tulpide kõrvalt tühje mullaseid kohti, kust taimed lihtsalt üles tõmmatud.



Silma järgi hinnangut andes võib öelda, et vähemalt paarkümmend tulpi on langenud varga saagiks.



Tootsi aiandi juhataja Tarvo Alvet, kes Pärnu linna lilledega kaunistab, imestas esmalt: “Nädala sees? Tavaliselt toimub selline aktsioon ikka laupäeval-pühapäeval.”


Alveti sõnade järgi on aiandil kollaste tulpide varu ja neid on 50. Ilma varuta ei saa, sest igal aastal varastatakse ja lõhutakse.



Pärnu linnavalitsuse linnaaednik ja keskkonnateenistuse juhataja Kristiina Kupper tegi väikese arvestuse: “Kui üks Hollandist tellitud tulbisibul koos ajatamise ja linna toomisega maksab kümme krooni, siis ulatub öine kahju üle paarisaja krooni.”



Kupperil on põhjust optimistlikum olla kui varasematel kevadetel. “Minu hinnangul jääb lillevargusi aasta-aastalt vähemaks,” ütles ta. “Näiteks möödunud aastal tehti üks lillekast täiesti tühjaks. Hea märk, et linlased hakkavad ilust rohkem hoolima. Aga eks erandeid ole alati.”  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles