Statistikaamet parandas Pärnu väljarändesaldot

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Statistikaameti Eesti-sisese rände mulluste korrigeeritud andmete järgi pääses Pärnu Eesti suurima väljarändega linnade edetabeli tipust.

Kui statistikaameti algsetel andmetel oli Pärnu väljarändesaldo 405 inimesega miinuses, siis korrigeeritud andmete põhjal oli suvepealinna rändesaldo miinuses 178 inimese võrra.

Statistikaameti andmete kohaselt oli mullune sisseränne Pärnusse 1086 inimest ja väljaränne 1264 inimest.

Arvuliselt suurimad siserände korrigeerimised toimusid Pärnumaal veel Paikuse ja Sauga vallas. Paikuse valla korrigeeritud rändesaldo oli mullu 47 inimesega plussis, mis on vähem kui algselt kirjas olnud 258. Sauga valla eelmise aasta parandatud rändesaldo on 94 algse 217 asemel.

Statistikaameti juhtivstatistiku Helerin Rannala sõnade järgi põhineb rändestatistika rahvastikuregistri andmetel. „Rahvastikuregister uuendas infosüsteemi, mille tagajärjel tekkis rahvastikuregistrist siserände andmete ülekandmisel statistikaametisse tehniline tõrge ja mitmed rändesündmused kajastusid topelt,“ selgitas Rannala korrigeerimise põhjust. „Praegu on süsteemis vajalikud muudatused sisse viidud ja rändestatistika parandatud.”

2011. aastal vahetas Eesti-siseselt elukohta 36 137 inimest, mida on 2407 võrra vähem, kui statistikaameti mais avaldatud andmed näitasid.

„Kui ebatäpsete andmete alusel olid suurima väljarändega omavalitsused Tartu ja Pärnu linn, siis pärast korrigeerimist saame öelda, et 2011. aastal kaotasid Eesti-sisese rände tõttu kõige rohkem rahvastikku Tartu ja Kohtla-Järve linn (vastavalt 471 ja 294 inimest),“ märkis Rannala. Enim rahvastikku võitis jätkuvalt Tallinn (2299 inimest).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles