Uus laev viis avahooajal Ruhnusse tuhandeid reisijaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Runö.
Runö. Foto: Reena Liigus

Tänavu valmis saanud ja liinile toodud Ruhnu reisilaeva Runö esimene hooaeg osutus heaks, laev vedas liinil tuhandeid sõitjaid, kirjutab Saarte Hääl.

“Runö esimene aasta oli vägagi hea,” ütles Saarte Häälele Ruhnu vallavanem Aare Sünter. Ta möönis, et mõningad tõrked olid liinil küll ohtlike veoste veoga, kuid see peaks järgmiseks hooajaks kindlasti juba ajalugu olema. Kõik vajalikud tööd on vallavanema kinnitusel selleks läbi mõeldud ja kokku lepitud.

Ruhnu vallavanem avaldas, et järgmisel aastal tuleb laevagraafikusse mõningaid muudatusi, kuid põhiosas peaks graafik samaks jääma. “Graafiku täpsemad arutelud on veel ees, kui oleme saanud kokkuvõtted kogu läinud perioodi tulemustest,” nentis Sünter, lisades, et hooaeg lõppes ju siiski alles 31. oktoobril.

Vallavanem sõnas, et graafik võiks alati tihedam olla, kuid iseasi, kas see oleks võimalik või otstarbekas. “Isiklikult olen laevaga väga rahul. Uus kindel laev stabiilse graafikuga on Ruhnu arengule paljudeks aastateks toeks,” kinnitas vallavanem Aare Sünter.

Väinamere Liinid OÜ teenindusjuht Anu Hiiuväin ütles Saarte Häälele, et vedaja teenindaks meelsasti palju rohkem kliente, sest juulikuus tuleb enamikule kahjuks ära öelda. “60kohaline laev saab juba väga varakult täis broneeritud, sest huvilisi on palju,” märkis Hiiuväin, lisades, et eriti menukad on reisid Pärnust. “Paraku on kaunis Ruhnu saar nii kaugel, et ilma riigi toetuseta sinna reise teha ei jaksa, sest piletihind läheks siis väga kõrgeks.”

Tänavu mais alanud hooaeg kestis Runö jaoks oktoobri lõpuni. Ühtekokku sõitis Väinamere Liinide esialgsetel andmetel Pärnu–Ruhnu ja Roomassaare–Ruhnu liinidel sel ajavahemikul 4442 reisijat. Vedaja täpsustuse kohaselt ei tähenda see arv, et Ruhnus käis just nii palju inimesi, jutt on müüdud piletite arvust.

Seega on inimeste arv poole väiksem, sest kõik sõidavad üldjuhul ikkagi edasi-tagasi. Enam oli sõitjaid seejuures Pärnu ja Ruhnu vahelisel liinil, kus sõitjate koguarvuks tuli 2972. Roomassaare ja Ruhnu liini sõitjate koguarvuks tuli aga 1470.

Kõige sõitjaterohkem kuu oli mõlemal liinil juuli. Siis oli sõitjate arv Roomassaare–Ruhnu liinil 573 ja Pärnu–Ruhnu liinil koguni 1311. Väljumisi oli Roomassaare ja Ruhnu vahelisel liinil maist oktoobri lõpuni 102 ja Pärnu–Ruhnu liinil samal ajal 139.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles