Maksuamet avastas ehitusobjektidel ümbrikupalga maksmise

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Maksu- ja tolliameti revidendid avastasid kahe nädala jooksul toimunud ehitusobjektide kontrollimisel 55 inimest, kelle osas ei ole varem maksudeklaratsioonidel töötasu deklareeritud.

Pärnus toimunud meditsiiniasutuse kordusvaatlusel tuvastati kaheksa uut töötajat, kes ei kajastu ühegi ettevõtte tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonil.

Tallinnas asuvalt Soo tänava ehitusobjektilt, mida maksuhaldur on korduvalt kontrollinud, leiti taas 16 uut töötajat, kes ei kajastu ühegi ettevõtte tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonil. Töötajatest kuus olid väidetavalt esimest päeva sel objektil tööl ja avastati ka üks juhatuse liige, keda varasemalt deklaratsioonidel ei kajastatud. Samal objektil käidi ülemöödunud nädalal ja siis tuvastati kolm uut töötajat. Kontrollitava objektiga on seotud kümme äriühingut.

Samuti kontrolliti taas Sillamäel ühe haridusasutuse ehitust, kus MTA töötajad tuvastasid kontrolli käigus üheksa objektiga seotud äriühingut. Selgitusi võeti 45 töötajalt, kellest 10 ei kajastu tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonidel.

Rakveres tuvastati ühel ehitusplatsil üheksa töötajat, kes ei ole maksudeklaratsioonil töötasu deklareerinud.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendiku sõnul on näha, et järjepidevad kontrollid on end igati õigustanud, sest ka kordusvaatlustel leitakse taas töötajaid, kes maksudeklaratsioonidel ei kajastu.

„Positiivne on, et ühe objekti peatöövõtja on meiega ise ühendust võtnud ja teeb koostööd maksupetturite väljaselgitamiseks,“ ütles Lemendik.

„Jätkame korrapärast ümbrikupalkade ja käibemaksu kontrollimist ehitusobjektidel seni, kuni tulemused sektoris paranevad,“ lisas Lemendik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles