Kohus ei algatanud AS Transcomi pankrotti

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Rein Kilk.
Ärimees Rein Kilk. Foto: Margus Ansu

Pärnu maakohus ei algatanud Rein Kilgi enamusosalusega AS Transcomi pankrotimenetlust ja vabastas ettevõttele kuuluvad AS Pärnu Sadama aktsiad müügikeelu alt.

Otsus võib oluliselt mõjutada kõiki Kilgi firmadega seotud kohtuasju, sest nüüd on ettevõtjal võimalus pool sadama aktsiatest maha müüa. Transcomi kohtus esindanud vandeadvokaat Ramon Rask on öelnud, et Transcomi aktsiapakki sooviti 25 miljoni euro eest osta, kuid neid ei saanud aktsiate arestimise tõttu müüa.

Kilgi valdusfirma Transcom Grupi ajutise pankrotihalduri aruande järgi on ettevõttel kohustusi 7,2 miljoni euro eest, millest 6,3 miljonit on Weroli seadmete laen.

Transcom Grupp ja sellele 95,1 protsendi ulatuses kuuluv AS Transcom on üks, Lõuna Toiduainetetööstus teine Kilgi äriimpeeriumi haru. Lõuna Toiduainetetööstusest kuulub Kilgile pool ja sellele kuulutati oktoobri lõpus välja pankrot. Transcom Grupi pankroti väljakuulutamist arutatakse Tartu maakohtus, sellele firmale kuulub AS Transcomi kaudu pool Pärnu Sadama aktsiatest, Tallinna endise tselluloositehase kinnistud jpm.

Pikemalt homsest Pärnu Postimehest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles