Kontrastide linn Pärnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrass Citi Pubi ees.
Terrass Citi Pubi ees. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Külastanud ühel pühapäeval Citi baari Pärnu südalinnas, jäi üle öelda vaid kiitvaid sõnu sealsete kokkade Taimo ja Veiko kohta. Tore koht, maitsvad toidud, meeldiv kohviaroom ilmestamas päeva kargust. Isegi interjöör mängis kaasa viinakuu kauni värvimuusikaga.

Riburada saabusid baari külastajad. Kuueliikmeline perekond hõimurahvast koos vanavanematega. Täiskasvanud tellisid õlled ja kolmekäigulise lõunasöögi, lastele kaheksaeurosed praed.

Vahetasime kaaslasega pilke: ju see polnud neile ülearu kallis, tavaline perelõuna pärast kirikut. Jutt muutus lõpuks lärmiks. Tundsime end kohmetult ja lahkusime.

Viimase aja positiivseima elamuse jätttis Gruusia restorani külastamine. Kolhethi on tegutsenud suhteliselt lühikest aega, umbes poolteist aastat. Sisekujundus lihtne, kuid ehe. Rahvariietes neidis teenindas ja rääkis lahkelt Gruusia köögi omapärast. Lauale toodud baklažaaniroog maitses oivaliselt. Hinnad olid mõõdukad.

Lõpetuseks sai võtta cappuccino’t klaasi veega, mis ei jäänud alla näiteks Kreekas pakutule. Hinge jäi helisema kõrva paitav rahvuslik muusika. Keegi restoranis olnuist meid ei häirinud.

Nii mahtuski kargesse oktoobripäeva üpris erinevaid muljeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles