Linn jõudis Keldriga kokkuleppele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaansoni raja tulevane asukoht Pärnu jõe vasakkaldal, Lai 22 kinnist piiril.
Jaansoni raja tulevane asukoht Pärnu jõe vasakkaldal, Lai 22 kinnist piiril. Foto: Ants Liigus

Pärnu linn jõudis OÜ Kalda Majad juhatuse liikme Einar Keldriga kokkuleppele, et Lai 22 kinnistul sõlmitakse leping isikliku kasutusõigusega koormamiseks linna kasuks, et linn saaks jõe kaldal Jaansoni tervisespordiraja kaitseks rajada tugimüüri.

Isikliku kasutusõiguse ala on 354 ruutmeetrit.

Lepingu järgi projekteerib ja ehitab Kelder tugimüüri, sealhulgas taotleb ehitamiseks ja ehitise kasutusele võtmiseks vajalikud load omal kulul.

Linn hüvitab lepingu kohaselt Keldrile projekteerimis- ja ehituskulude katteks 20 000 eurot. Summa makstakse välja pärast tugimüüri kasutusele võtmist.

Kui kokkuleppele poleks jõutud, plaanis Pärnu linnavolikogu raja kasutamiseks sundvalduse seada.

Pärnu linnavolikogu kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on kogu Pärnu jõe kaldaala ulatuses kavandatud ligi kolme meetri laiuse kergliiklustee rajamine.

Keldrile kuuluval Lai 22 kinnistul on maapind tulevase Jaansoni raja osas kõige madalam ja sinna tuleb ehitada kaldale jõe eest kaitseks tugimüür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles