Lindgreni nädal tõi kooli raamatutegelased

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrid Lindgreni sünnipäevanädalal peeti Pärnu Kuninga tänava koolis maha üks korralik karneval.
Astrid Lindgreni sünnipäevanädalal peeti Pärnu Kuninga tänava koolis maha üks korralik karneval. Foto: Siiri Paasma

Pärnu Kuninga tänava põhikooli algklasside õpilastele on kogu koolinädal möödunud lastekirjanik Astrid Lindgreni sünniaastapäeva tähistades, igal päeval oli mõni teemakohane tegevus.

Esmaspäeval oli koolis jutunurk. Õpetaja Inga Merisaare ütlust mööda olid lapsed sel päeval kodust kaasa võtnud padja ja mõne Astrid Lindgreni raamatu, mida oli mõnus vahetundides lugeda. Kooli raamatukogus avati Lindgreni raamatute näitus, kuhu olid oodatud raamatud kodudestki. Kogu nädala vältel vaadati vahetundides paljude laste lemmikkirjaniku raamatute järgi tehtud filme.

Teisipäeval tutvustati Lindgreni elu ja loomingut klassides, kolmapäeval aga joonistasid lapsed tema raamatute tegelasi.

Neljapäeval vallutas võimla suur Pipi karneval, kuhu kogunesid Astrid Lindgreni raamatute tegelasteks kostümeeritud lapsed. Karnevali juhtis Pipi. „Koos õpiti ja tantsiti Pipi tantsu, lapsed said osaleda Pipi pesades: pannkoogi viskamises, hobuse joonistamises seotud silmadega, hobusega ratsutamises, osavuse, turnimise, tasakaalu ja mälu treenimises, kookospähkli koorega täpsusviskes,“ kirjeldas Merisaar karnevalitralli.

Täna toimus klassides viktoriin Astrid Lindgreni loomingu tundmisest ja autasustati klassiti tublimad nädalast osavõtjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles