Pärnu lastekodulaste peremajade ehitus toppab

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lastekodu direktor Priit Sutt ütles, et kuue peremaja ehitamine Niiduparki pidi algama eelmisel kevadel ja lastele lubati sissekolimist möödunud jõuludeks.
Pärnu lastekodu direktor Priit Sutt ütles, et kuue peremaja ehitamine Niiduparki pidi algama eelmisel kevadel ja lastele lubati sissekolimist möödunud jõuludeks. Foto: Urmas Luik

Pärnu lastekodu lapsed pidid küll juba jõuluks peremajja saama, kuid majade ehitus on takerdunud paberimajandusse: linn ei väljasta ehitusluba ja on saatnud selle pidevalt uuteks kooskõlastamisteks ja parandusteks tagasi.


Täna kohtuvad lastekodu, Pärnu linnavalitsuse, maavalitsuse ja sotsiaalministeeriumi esindajad, kes püüavad sõlmida kokkuleppe, et lastekodulaste elutingimusi paremaks muutev ehitus võiks viimaks alata.



Pärnu lastekodu direktor Priit Sutt ütles Raadio Pärnule, et kuue peremaja ehitamine Niiduparki pidi algama eelmisel kevadel ja lastele lubati sissekolimist möödunud jõuludeks. Suti sõnul on Euroopa Liidu finantseering koos riigi toetusega olemas, kuid linnavalitsus ei ole ehitusluba väljastanud.



Pärnu abilinnapea Jane Mets ütles, et tema linnavalitsusel süüd ei näe, asja on venitanud sotsiaalministeerium, kes pole hoonestusõiguse lepingule alla kirjutanud.



Anonüümseks jääda soovinud allikas rääkis Raadio Pärnule, et linnavalitus venitab ehitusloa väljastamisega seepärast, et lastekodus tegutsev toimetulekukool jääks pärast peremajade valmimist peavarjuta. Metsa sõnul on toimetulekukoolile uute ruumide leidmine tõepoolest suur mure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles