Röövpüük tõi kahele mehele ja ühele naisele kriminaalkaristused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahven. Foto on illustreeriv.
Ahven. Foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla / PRNPM

Pärnu maakohus mõistis seoses röövpüügiga kriminaalkorras süüdi kaks meest ja naise, kellel tuleb peale karistuse kandmise hüvitada tuhandete eurode ulatuses keskkonnale tekitatud kahju.

Kohus leidis, et 1949. aastal sündinud Endeli, 1969. aastal sündinud Aivari ja 1968. aastal sündinud Terje süü loodusliku loomastiku kahjustamises on tõendatud ning Endelil ja Terjel tuleb selle eest kanda neljakuuline tingimisi vangistus poolteise aasta pikkuse katseajaga. Aivar sai karistuseks viis kuud vangistust, kuid sellele lisandus varasema süüteo eest määratud, kuid kandmata karistusosa kahe kuu ja 28 päeva ulatuses. Trellide taha mehel siiski minna ei tule, kuna kohus asendas vangistuse kohustusega teha ühe aasta jooksul 476 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

Ebaseadusliku kalapüügiga keskkonnale tekitatud kahju hüvitamiseks tuleb kohtualustel solidaarselt tasuda 8940 eurot, samuti hüvitada kaitsjatasud ja maksta sundrahad kolme peale kokku ligi 1500 euro ulatuses.

Süüdistuse järgi püüdsid Aivar ja Endel mullu detsembris Pärnu lahes lubatust väiksema silmasuurusega 27 nakkevõrguga 504 ahvenat, 33 vimba, 65 särge ja 19 nurgu, kusjuures meestel puudus püügiluba. Hilisemal uurimisel selgus, et kaheksa võrku oli neile andnud kaasa Terje, kellega mehed leppisid kokku, et võrkudes olevad kalad saab naine edale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles