Muusik Lauri Saatpalu astub üles näitlejana

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Saatpalu - rekvisiitor nii laval kui lava taga - hiilgab VAT Teatri monolavastuses.
Lauri Saatpalu - rekvisiitor nii laval kui lava taga - hiilgab VAT Teatri monolavastuses. Foto: Siim Vahur/VAT

Pärnu Strandil täitus novembris 20 aastat tegutsemist hotellina ja nii näeb seal tuleva nädala kolmapäeval teatritki. VAT Teater tuleb külla menuka monotükiga „Rekvisiitori tähetund“ Lauri Saatpalu esituses.

Lavastus on pärjatud selle aasta augustis Pärnus toimunud rahvusvahelisel monoteatrite festivalil “Monomaffia” väikese kirsi auhinnaga, samuti hindas selle parimaks publik.

See on lugu üksildasest mehest, kes 14 aastat on töötanud teatris rekvisiitorina. Ta on aastaid hoolt kandnud, et näitlejatel laval oleksid olemas püssid, tassid, mõõgad, mürgipudelid ja muu vajalikud esemed.

Ühel päeval leiab mees ennast vastamisi vaatajatega, kes ei tea, et etendus, mida nad vaatama tulid, jääb ära.

Püüdes olukorda päästa, tutvustab vanameister publikule teatri telgitaguseid ja kasutab võimalust esineda nii ooperilaulja, balletitantsija kui draamanäitlejana.

See on tähetund kunstniku hingega mehe elus, kes pole kunagi saanud oma andeid vaatajaile demonstreerida. Nagu tuhkatriinust saab printsess üheks balliks, saab rekvisiitorist lavatäht vaid üheks õhtuks.

Kuigi näitemäng pärineb sakslase Eberhard Streuli sulest, on põnev fakt, et muusikuna tuntud Saatpalu töötabki VAT Teatris rekvisiitorina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles