Pärnus tähistatakse hea kodaniku nädalat

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab Pärnus Raeküla Vanakooli keskuses neljandat korda hea kodaniku nädal, mille raames toimub mitu üritust, esmaspäevast laienevad kodanikunädala ettevõtmised mujalegi linna.

Liivi Kaasik Vanakooli keskusest rääkis, et Raeküla koostöökolmik hakkas nädalat korraldama nelja aasta eest, sest sooviti tunnustada Raeküla inimesi ja neile üritustega midagi pakkuda.

Taadid panid bändi kokku

Nii toimuvad hea kodaniku nädala raames mardikarneval, laste kohtumised memmede-taatidega, veebiviktoriin, joonistusvõistlus, kohtumisõhtu politsei- ja piirivalveameti esindajaga.

Nädal tipneb tuleval laupäeval, kui Vanakooli keskuse saalis tehakse teist korda teatavaks Raeküla hea kodanik. “Mullu valisime hea kodaniku esimest korda ja tiitel läks jagamisele Inga Mändi ja Silvi Kanošina vahel,” meenutas Kaasik.

Samal päeval toimub pereansamblite konkursi “Peretuur” kontsert, millele oodatakse kõiki Pärnumaa musikaalseid peresid tänaseni registreeruma. Kaasiku mäletamist mööda lõi mullu konkursil kaasa kolm peret: Kirsid Audrust, Kontused ja kollektiiv LTT Raekülast.

“Väga osavõtjarohke ei ole konkurss olnud, aga üritame sellega jätkata,” nentis Kaasik. “Kes on kohale tulnud, on võtnud asja ikka väga tõsiselt ja pulli meil siin ei tehta. Osalejad esitavad kolm laulu ja on väike žürii, kes neid hindab.”

Üllatusena näeb kontserdil Raeküla taatide bändi etteastet. “Külakapelli moodustavad Rotiküla vanamehed ja Tagaselja ööbikud – kõik on Raeküla põliselanikud,” mainis Kaasik.

Linnapea räägib raadios

Hea kodaniku nädalasse mahub üleriigiline kodanikupäevgi, mida Eestis tähistatakse 1999. aastast 26. novembril. Tänavu esmaspäevale langeva päeva eesmärk on teadvustada kodanikustaatust ja tõsta kodanikuuhkust.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Muraka teatel kõneleb linnapea Toomas Kivimägi esmaspäeval pool tundi enne keskpäeva Päikeseraadio saates “Päevapoolitaja” kodanikuks olemisest. Jutuks tuleb Pärnu linna 2013. aasta eelarvegi.

Pärast esmaspäeva keskpäeva on huvilised oodatud linnavalitsuse majja tutvuma linnapea ning linnavalitsuse liikmete ja ametnike tegemistega.

Kolmapäeval toimub raekoja saalis tavakohane koolinoorte viktoriin “Meie Pärnu”, kuhu oodatakse osalema Pärnu linna 7.–9. ja 10.–12. klasside õpilasi.

Kodanikunädalal toimub rida sündmusi linnakodaniku majaski, kus esmaspäevast kolmapäevani on avatud uste päevad. Neljapäeva õhtul saab samas kohtuda Grete Naabriga, kel on sulepea ühes ja värsiraamat teises käes.

Taas kutsub Raeteater kaasa kaugesse Pärnu kuurordi juubelisuvesse aastal 1939 ja pakub vaadata kaht pilti lavajutustusest “Läänemere lained”. Külalisena esineb alati heatujuline lauluselts Mõnusalt Tiina Lauri juhatusel.

Kodanikupäev on mõeldud kõigile Eesti kodanikele ja kodanikuks pürgijaile, sõltumata rahvusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles