Veebruaris Pärnus ööbinud turistide arv kasvas napilt

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turismi kõrghooajal võib Kuressaare hotellides vaba voodi leidmisega raskusi tekkida.
Turismi kõrghooajal võib Kuressaare hotellides vaba voodi leidmisega raskusi tekkida. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui Eesti majutusettevõtetes peatus veebruaris vähem turiste kui aasta tagasi, on Pärnu majutusasutusi kasutanud turistide arv veidi kasvanud. 


Majutusettevõtete teenuseid kasutas veebruaris 121 000 turisti, mis oli 15% vähem kui aasta varem samal kuul.



Veebruaris kasutas majutusettevõtete teenuseid 58 000 sise- ja 63 000 välisturisti. 77% välisturistidest peatus Tallinna, 7% Pärnu ja 5% Tartu majutusettevõtetes, teatas statistikaamet.



Tallinna majutusettevõtteid külastas veebruaris 14% vähem välisturiste kui mullu, kuid Tartu ja Pärnu majutusettevõtetes välisturistide arv suurenes 2% võrra.



Välisturiste saabus vähem kui eelmise aasta veebruaris kõikidest peamistest partnerriikidest: Soomest, Venemaalt, Lätist, Saksamaalt jm. Ainult Rootsist saabunud turistide arv jäi veebruaris eelmise aasta tasemele.



Tavapäraselt turistide arv majutusettevõtetes veebruaris aasta esimese kuuga võrreldes suureneb. Tänavu jäi tõus aga tunduvalt tagasihoidlikumaks kui mullu. Veebruaris peatus majutusettevõtetes vaid 7% rohkem turiste kui jaanuaris, eelmisel aastal oli vastav kasv 19%.



Veebruaris pakkus külastajatele teenust 721 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 16 200 tuba ja 34 900 voodikohta. Tubade täitumus oli 29% ja see jäi seitsme protsendipunkti võrra väiksemaks kui eelmise aasta veebruaris.



Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 429 krooni, eelmise aasta veebruariga võrreldes oli see 29 krooni vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles