Pärnakad näitasid loomade suhtes heldust

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid kodutute loomade varjupaigas.
Kassid kodutute loomade varjupaigas. Foto: Urmas Luik

Pärnu kodutute loomade varjupaiga tarbeks korraldatud kingituste kogumise kampaania näitas, et siinsed inimesed on hätta sattunud loomade suhtes helde käega.

Laupäeval ja pühapäeval said soovijad Pärnu Kaubamajaka juurde varjupaigale kingitusi tuua. “Kampaania läks väga hästi,” ütles üritust korraldanud MTÜ Auh liige Aili Annuk. “Annetati palju-palju ning sooviti edu ja jaksu. Mitu inimest ütles, et see on väärt ettevõtmine.”

Loomadele toodi nii palju tarvilikke asju, et varjupaiga juhataja Anni Kaiste käis mõlemal päeval suisa kaks korda neil järel.

Enim annetati kassi- ja koeratoitu, samuti tekke, rätikuid ja patju, mida saab kasutada loomadele allapanemiseks. Toodi kassiliiva, loomade mänguasju, jalutusrihmu, puhastusvahendeid ja prügikotte, kummikindaid ja isegi kassi kraapimispuu ja magamisase. Kaiste kinnitusel lähevad kõik toodud esemed kasutusse.

Annetusi kogunud Annuk tõi kampaaniast rääkides välja endale eredana meelde jäänud seiku.

“Jagasin Kaubamajaka külastajatele flaiereid ja üks mees viis mu Rimi vastas asuvasse Pet Centeri poodi ning lasi ise valida, missugust kassiliiva ja koeratoitu vaja oleks,” jutustas Annuk. “Aga oli ka arvamusi, et enne peaks tegelema inimeste probleemidega, alles siis loomadega. Ma ei heida kellelegi midagi ette, see ongi hea, et on eri põhimõtted ja eelistused, nii jõuab toetus suurema hulga abivajajateni, olgu nad siis loomad või inimesed.”

Paljud annetajad ei piirdunud kingituste üleandmisega, vaid vestlesid vabatahtlikega loomadest. “Räägiti oma kodustest lemmikutest. Paljud ütlesid, et on endale just varjupaigast lemmiklooma võtnud,” sõnas Annuk. “Suurim heategu ongi kodu igatsevale koerale või kassile selle võimaldamine.”

Kui keegi tahaks veel varjupaiga loomadele kingitusi tuua, võib Kaiste soovitusel alati tuua tekke-patju, kassiliiva ja puhastusvahendeidki kulub varjupaigas palju.

Eilse seisuga ootas Pärnu varjupaigas omanikku 30 koera ja poolsada kassi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles