Kihnu Virve läheb jõulutuurile

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve jagab seitsmel kontserdil oma jõulumuljeid.
Kihnu Virve jagab seitsmel kontserdil oma jõulumuljeid. Foto: Toomas Huik/Postimees

Tuleval nädalal tuuritab oma pereansambliga Eestit pidi 84aastane Kihnu laulik Virve Elfriede Köster, kes tutvustab seitsmel kontserdil oma mullu ilmunud plaati “Eluküünal” ja jagab kuulajatega enda pere ning kihnlaste jõulukombeid.

Mõte teha Virve talve- ja jõuluaja lauludest kontsert ja sealt edasi helikandja küpses muusikalembese pere peas juba mõnda aega. “Mõni aasta tagasi ühel augustikuu öisel kojusõidul heietasime lähenevate jõulude teemal ja unistasime, miks mitte Virve jõululaule eraldi plaadile koguda,” meenutas Virve lapselaps Raina Kiviselg. “Kaks aasta tagasi lõimegi paaris kirikus jõululaulud kõlama. Publiku soe vastuvõtt ja suur huvi andis julgust need lood plaadilegi talletada.”

“Eluküünal” sobib kokku võtma laulumemme loometeed. Plaadi nimilugu on oma saamislooga: aegu tagasi kinkinud keegi mees Virvele merest leitud laevatüki sisse meisterdatud küünlajala. Selle ilusa kingituse peale lubanud Virve teha laulu kõikide oma elu merre jätnud inimeste mälestuseks.

Mõtliku pealkirjaga kontsert ei ole sisult nutune. Virve pajatab lustakaid vahepalasid oma jõuludest ja läbielamistest ning enamik kontserdil kõlavatest lauludest võtab jala tatsuma.

Oma nooruslikkusele ja reipusele vaatamata arvas Virve, et jõulutuurile läheb ta viimast korda. Jaanuaris 85aastaseks saav laulik plaanib teha tuleval suvel veel ühe oma loomingut kokku võtva kontserdituuri ja keskendub pärast seda vanaduspõlve nautimisele.

Kihnu Virvet ja tema pereansamblit saadavad jõulukontsertidel akordionistid Raido Koppel Väikeste Lõõtspillide Ühingust ja Erik Nisu.

Pärnumaal näeb-kuuleb Virvet ja tema pereansamblit tuleva nädala kolmapäeval Vändra kultuurimajas, reedel Tori rahvamajas ja laupäeval Tõstamaa rahvamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles