Pärnumaal lõppes Kaitseliidu suurõppus "Orkaan"

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhatkond kaitseliitlast osales Pärnumaal Sindi ja Tori ümbruses toimunud suurõppusel "Orkaan".
Tuhatkond kaitseliitlast osales Pärnumaal Sindi ja Tori ümbruses toimunud suurõppusel "Orkaan". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaal toimunud Kaitseliidu suurõppus "Orkaan" tõi Sindi ja Selja piirkonnas peetud lahingutesse kokku pea 900 võitlejat ja hulgaliselt sõjaväetehnikat. Vaatamata talviselt karmidele ilmastikuoludele, kulges õppus plaanipäraselt ja kõik püstitatud eesmärgid täideti.

Alates reede õhtust võisid Sindi, Selja, Tori ja Pulli küla elanikud liikumas näha ebatavaliselt palju Kaitseliidu vormi kandvaid mehi ja naisi ning teedel liikus ringi hulgaliselt sõjamasinaid. Kaitseliidu suurõppust "Orkaan" peeti traditsiooniliselt detsembri esimesel nädalavahetusel ja seekord juba seitsmendat korda, vahendasid ERRi teleuudised.

"Kõik läks plaanipäraselt, kõik said oma harjutused tehtud ja eesmärgid täidetud. Ootamatusi tuleb ikka ette sellise õppuse käigus, kuid need ongi õppimise kohad. Teinekord planeerime endale neid ootamatusi ette," ütles Kaitseliidu kooli juhataja, õppuse juht Erik Reinhold.

Seekordsel õppusel pandi rõhk madala intensiivsusega konfliktide lahendamisele ehk näiteks tsiviilobjektide kaitsele. Harjutati vaenlase vastu minemist lagedatel väljadel ja suurematel teedel. Kaitsepoolel harjutasid Pärnumaa maleva kaitseliitlased, teid tugevdasid Rapla, Tallinna ja osaliselt Lääne malevad.

Eestlastel oli abis Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze jalaväerühm. Ründavat vastast kehastasid Lääne ja saare malevad koos Harju ja Järva kaitseliitlastega.

Lõpurivistusel Eesti sõjameeste mälestuskiriku juures Toris tänas 17. detsembril Eesti Kaitseliidu ülemaks nimetatav brigaadikindral Meelis Kiili kõiki õppustel osalejaid. Järgmise aasta detsembris toimub "Orkaan" Läänemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles