Pärnu jõelt päästetud mees suri

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad tõid Pärnu jõe õhukeselt jäält kaldale vanema mehe, kes vaatamata meedikute pingutustele suri.
Päästjad tõid Pärnu jõe õhukeselt jäält kaldale vanema mehe, kes vaatamata meedikute pingutustele suri. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna ennelõunal suri Pärnus vanem mees, kelle päästjad Papiniidu silla juurest õhukeselt jõejäält pärast arvatava terviserikke teket kaldale toimetasid.

Päästeameti Lääne päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnutsi tõid päästjad hansalaua abil kaldast mõneteistkümne meetri kaugusel jääl pikali olnud mehe kaldale ja andsid ta üle kiirabitöötajatele.

Meedikud püüdsid meest kiirabiautos elustada, kuid nende pingutustele vaatamata ta suri.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Eda Amuri sõnade järgi tabas meest tõenäoliselt juba jõel terviserike.

Arvatavasti oli mees jõel kalastamas, kuigi Saaremetsa sõnade kohaselti tema juures kalapüügivarustust polnud. Veidi eemal jääl oli kummuli ämber, mida tirgutajad jääalusel püügil kasutavad.

Pressiesindaja märkis, et praeguse ilmaga on jõele ja teistelegi veekogudele minek lubamatu, sest jää pole küllalt paks. Ta palus lapsevanematelgi silmas pidada, et nende võsukesed haprale jääle ei läheks ja oma elu ohtu ei seaks.

Saaremetsa jutu järgi pole talvine ilm jäätumist siiski veel soodustanud ja veekogudele tekkinud jääkiht on mõne sentimeetri paksune. „Seistes vajub sellest läbi. Niisugusel jääl saab liikuda vaid roomates või hansalauaga,“ tõdes ta. „Inimest kandva jää tekkimiseks peab paar nädalat korralikku külma tegema.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles