Taaratagastajad toetasid laste teatriskäike

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heategevusprojektile „Aitan lapsi“ annetati üle 100 000 euro väärtuses pandipakendeid, Pärnu linnast ja maakonnast kogunes annetusi kokku 7306 eurot.

2011. aasta maist 2012. aasta novembri lõpuni jõudis pandipakendite toel teatrisse 16 500 Eesti vähekindlustatud perede last.

Kokku on pandipakendeid tagastades heategusid tehtud üle 103 000 korra kogusummas 101 121 eurot.

Pärnus kogunes 3730 annetuskorra peale 3399 eurot. Maakonnas vajutasid taaratagastajad “Aitan lapsi” nuppu 4442 korral, loovutades teatriskäikudele 3907 eurot.

„Aitan lapsi“ juhatuse esimehe Paal Aschjemi kinnitusel kasutatakse iga annetatud pandipakendit sihtotstarbeliselt ehk kogu raha läheb ainult ja otse laste teatrikülastuste tarbeks ja ülejäänu sellega seotu, nagu reklaam ja administreerimine, tehakse ettevõtetest toetajate abiga.

„Lapsi, kellel pole võimalik projekti toeta teatrisse jõuda, on palju, kuid on tähtis, et nemadki saaksid kultuurist ja muinasjutulistest elamustest osa,“ märkis Aschjem.

Annetusvõimalusega taaratagastusautomaadid on kõikide suuremate jaekettide, nagu Rimi, Selveri, ETK Maksimarketi, Konsumi, Prisma, Stockmanni, Kaubamaja, Grossi Toidukaupade ja Keila tarbijate ühistu pandipakendite tagastuspunktides.

Kui 2011. aastal alustati 143 annetust võimaldava automaadiga, siis praegu saab heategusid teha 285 taaraautomaadi abil, millele on paigaldatud nupp „Aitan lapsi“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles