Humanitaarabi välisriikidest väheneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas on Rootsist Eesti hädalistele mööblit saadetud.
Muu hulgas on Rootsist Eesti hädalistele mööblit saadetud. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Ajal, kui majandusraskused mõjutavad kõiki riike, kahaneb Eestisse saadetava humanitaarabi hulk. Pärnu abikeskuste kauplustes väheneb Soome, Rootsi või Norra päritolu humanitaarabina saabunud kauba müük.


“Oleme tänulikud, et meile on Rootsist ilusat mööblit saadetud, ehkki näiteks isegi 4000 krooni maksta on paljudele juba suur raha. Inimeste rahakott on siiski väga õhuke. Kõige nõutavam on riidekaup. Statistika järgi elab iga viies Eesti pere vaesusriski piiril,” rääkis MTÜ Shalomi abikeskuse juhataja Anne Aas.



Shalomi Riia maantee poe kõrval asub viie-krooni-pood, kus praegu on veel hinnaalanduski. Mai lõpus jagatakse kaupa lausa tasuta.



Lootus sureb viimasena ja Pärnu abikeskuste eestvedajad usuvad: kodueestlanegi hakkab senisest hoolsamalt vaatama, kas tasub kasutamiskõlblikku rõivaeset või mööblit ära visata. Hooliv hoiak on tervitatav ja seda olevat õnneks tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles