Google Maps uuendas oma Eesti kaardiandmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Street View auto. Foto on illustreeriv.
Google Street View auto. Foto on illustreeriv. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Infotehnoloogiaettevõte Google uuendas kolmapäeval oma kaardirakenduse Google Maps kaarte Eesti ja Baltimaade kohta, kokku uuendas ettevõte Euroopa kümne piirkonna kaarte.

Lisaks Baltimaade kaartidele uuendas Google samal ajal veel Hispaania, Ungari, Slovakkia, Sloveenia, Bulgaaria, Gibraltari ja Andorra kaarte, teatas ettevõte Google Mapsi ametlikus ajaveebis.

Google'i asepresident Brian McClendon, kes vastutab Google Mapsi ja Google Earthi eest, ütles teates, et igal kuul kasutab ettevõtte kaardirakendust rohkem kui miljard inimest kogu maailmas.

"Selleks, et need inimesed saaksid täpselt seda infot, mida vajavad, töötab Google Mapsi meeskond pidevalt selle nimel, et meie kaartide geograafilised andmed oleksid täielikud ja täpsed," ütles McClendon. "Selle jätkuva pingutuse raames oleme avalikustanud kaardiuuendused Euroopa kümne riigi ja piirkonna kohta."

Uuendus on osa 2008. aastal alustatud projektist. Google on selle algatusega ettevõtte teatel omandanud kõrgekvaliteedilist kaardiinfot autoriteetsetest allikatest kogu maailmas. Kaardiandmete töötlemisel on rakendatud algoritme ja neile on lisatud andmeid satelliitfotodelt, aerofotodelt ja Google Street View piltidelt ning samuti inimeste lisatud andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles