Humana paneb riided üleilmsesse ringlusse

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis kogus Humana mullu 224 tonni riideid, tänavu on korjatud juba veidi rohkem. Pildil annetuskast Humana Riia maantee poes.
Eestis kogus Humana mullu 224 tonni riideid, tänavu on korjatud juba veidi rohkem. Pildil annetuskast Humana Riia maantee poes. Foto: Ants Liigus

Humana poed võtavad vastu terveid ja puhtaid riideid, jalanõusid, kodutekstiili, aksessuaare, mänguasju.

“Suudame edasiseks kasutuseks suunata ka selliseid riideid, mis enam selga panna ei sobi – need eksporditakse ümbertöötluseks,” kinnitab Humana Estonia infojuht Mari-Helene Kaber.

Humana annetuskonteineritesse võib riided kilekotis või lausa lahtiselt pista. Kui pamp konteineriluugist sisse ei mahu, saab selle müüja kätte anda.

Kohapeal annetusi läbi ei vaadata, kõik saadetakse Tallinna lähedale sorteerimiskeskusesse, kus koolitatud sorteerijad kraami läbi sõeluvad. Protsess on sama nii Eestis annetatud kui imporditud asjadel.

Sorteeritust ümmarguselt 20 protsenti läheb Humana Eesti ja Läti poodidesse, ligikaudu veerand partnerorganisatsioonidele Aafrikas, ülejäänu müüakse Eestis hulgi või eksporditakse.

Kaberi teada Eesti annetustes väga palju prügi ei leidu. Kogu toodangust, mida näiteks 2011. aastal oli 8000 tonni, tekkis prügi ligikaudu kolm protsenti. Seejuures sorteeritakse plast ja paber eraldi.

Eestis kogus Humana mullu 224 tonni riideid, tänavu on korjatud juba veidi rohkem. Pärnu poodides on inimesed sel aastal annetanud veidi üle 20 tonni riideid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles