Endla leidis suvelavastusse lapsnäitlejad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teater.
Endla teater. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Endla teater valis suvelavastuse “Pimedusega löödud” lapsosatäitjaks kaks kümneaastast tüdrukut, need on Nicole Marchesani Koidula gümnaasiumist ja Kaisa Metsaots Kuninga tänava põhikoolist.


Endla teatri avalike suhete juhi Katrin Ruusi ütlust mööda kandideeris 1. ja 2. aprillil toimunud konkursil 8-10aastase tüdruku rolli kokku 85 kandidaati ja see ületas oodatu mitmekordselt. 



Lavastaja Tiit Palu jutu järgi on lapsnäitleja ülesanne mängida Karin Tammaru kehastatava pimeda naise Susy naabritüdrukut, kes aitab tal toime tulla kurjategijate sepitsustega.



“Kõigil konkursil osalejatel palusime teha mitmest ülesandest koosneva etüüdi, paljud esitasid luuletuse või proosalõigu,” selgitas lavastaja. “Tugevaid kandidaate oli palju, välja valisime kaks tüdrukut, kes koos osalevad proovides. Hiljem mängivad nad etendustes kaasa kordamööda. Olen üllatunud suurest huvist teatri vastu ning panen lastele ja vanematele südamele, et tegu polnud mingi võistluse, vaid konkreetsesse lavastusse vajalike omadustega osalise otsimisega.”



Frederick Knotti triller “Pimedusega löödud” esietendub 3. juulil Endla teatri suures saalis ja selle lavastab Tiit Palu. Mängivad Karin Tammaru, Raivo E. Tamm (külalisena), Ahti Puudersell, Lauri Kink, Nicole Marchesani või Kaisa Metsaots (külalistena) ja Jaan Rekkor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles