Juhtkiri: Katuserahast suurt tüli ei tõuse

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Koalitsioonierakonnad jagasid laiali tuleva aasta katuserahana üle 9,4 miljoni euro. Niinimetatud katuserahaks nimetatakse summat, millest jagatakse toetust omadele kohtadel. Opositsiooniline Keskerakond olevat küll kesisest nahajagamisest loobunud, kuid see ei tähenda, et näiteks Tallinn oleks päris tühjade pihkudega jäänud.

Põhimõtteliselt võib nõustuda, et sellisel viisil toetuse laotamine on kohalikel omavalitsustel nende oma raha eest kosjas käimine. Eriti, kui tuletame meelde, et valdade-linnade masueelne tulubaas ei ole taastunud.

Pikk rahaabi saajate nimekiri oli eile avaldatud Eesti Päevalehe veebiküljel. Põgusal silmitsemisel on võimuliidul Pärnule ja Pärnumaale siiski tähelepanu jagunud.

Pärnu linna spordi- ja muusikakool said raha spordivahendite ja muusikariistade muretsemiseks, Tori-Jõesuu laste mänguväljaku tarvis, Audru Püha Risti luteri kirik katuse kõpitsemiseks. Häädemeestel rekonstrueeritakse tänavavalgustus, Pärnu kesklinna lastestaadion saab korvpalliplatsi põranda, Männituka lasteaed inventari. Tori vallas rekonstrueeritakse kirikuhoonet ja kinnistut, Kihnu rahvamajas ehitatakse ümber ventilatsiooni- ja küttesüsteem, Pärnu-Jaagupi muusikakoolile jagub inventari ostuks. Sauga alevikku ehitatakse tänavavalgustus, Sindi linnas rekonstrueeritakse puhkeala.

Are vallakeskuse spordisaalile poetati inventari ostuks. Silmapaistvalt heades suhetes on võim ja jumal. Eesti apostliku õigeusu kiriku Pärnu Issandamuutmise kogudusel rekonstrueeritakse välisvalgustus ja Pärnu-Jakobi kogudusel võimaldab katuseraha soetada inventari.

Kellele katuseraha jagus, need on ilmselt vagusi. Kes ilma jäid, kiruvad süsteemi ja otsivad muid võimalusi. Iseasi on, miks peaks mingit osa riigieelarvest jagama läbi erakondliku prisma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles