Pärnu maakohus arutab uuesti naistearsti süüasja

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu maakohus asus esmaspäeval uuesti arutama sünnitaja ja tema lapse kogemata vigastamises süüdistatava Pärnu naistearsti Carmen Heinväli süüasja.

Maakohus peab kaasuse uuesti läbi vaatama vastavalt riigikohtu tunamullu novembri lõpus tehtud otsusele. Riigikohtu kriminaalkolleegium märkis siis, et Heinvälja kriminaalasja menetlemisel on toimunud mitmeid olulisi rikkumisi, mille tõttu on talle süüks arvatava kuriteo faktilised asjaolud nõuetekohaselt tuvastamata.

Pärnu maakohus karistas 2010. aasta märtsi alguses 56aastast Heinvälit lühimenetluse korras kahele inimesele ettevaatamatusest raskete tervisekahjustuste tekitamise eest kaheksakuulise tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Ka Tallinna ringkonnakohus jättis Heinväli süüdimõistmise jõusse.

Süüdistuse järgi hindas Heinväli 2007. aasta alguses Pärnu haiglasse pöördunud sünnitaja seisundit valesti ning oma tegevusetusega viivitas liigselt sünnitegevuse lõpetamisega. Nii tekitas ta sünnitajale ja vastsündinule eluohtliku seisundi, kusjuures laps invaliidistus vigastuste tagajärjel ja hiljem suri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles