Ajakirjanik kummutab erapoolikuse ja pahatahtlikkuse

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu Postimehes 6. detsembril ilmunud Tõnu Kanni artiklis “Tori hobuse tõuaretuses taastus algne kord” oli kaks parandamist nõudvat viga.

Erinevalt artiklis öeldust kaebas veterinaar- ja toiduamet (VTA) edasi Tallinna halduskohtu 1. novembri otsuse, millega kohus rahuldas Eesti hobusekasvatajate seltsi (EHKS) protesti VTA varasema otsuse üle, mis tunnustas Tori hobuse Vana-Tori aretussuunda.  

“Tallinna halduskohtu 1. novembri 2012 otsusega tõepoolest Eesti hobusekasvatajate seltsi kaebus rahuldati,” selgitas toimetusele VTA jurist Raili Pruusapuu. “VTA ei nõustu kohtuotsusega ega selles toodud põhjendustega, mistõttu on VTA esitanud Tallinna ringkonnakohtusse nimetatud otsusele apellatsioonikaebuse. Tulenevalt asjaolust, et käimas on kohtuvaidlus, VTA hetkel sisu osas rohkem ei kommenteeriks.”

Teine viga artiklis tulenes esimesest. Väide, et koos Tallinna halduskohtu otsusega VTA tühistas MTÜ Vana-Tori Hobuse Ühingule antud õiguse pidada Tori hobusetõu sees Vana-Tori aretussuuna tõuraamatut, ei vasta tõele, kuna kohtuotsus on edasi kaevatud ja kohtumenetlus seega alles pooleli.

Ajakirjanik Tõnu Kann palub vabandust VTA-lt ja MTÜ Vana-Tori Hobuse Ühingult ja selle juhatuse esinaiselt Ute Wohlrabilt, püüdes kummutada samal ajal etteheite ajakirjaniku erapoolikuses või pahatahtlikkuses Vana-Tori Hobuse Ühingu suhtes.

Viga tekkis sellest, et ajakirjanik tõlgendas valesti VTA otsust nr 457 (29. novembrist 2012), mis taastas EHKSi õigused Tori hobuse tõuraamatupidajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles