Bussijuhti tulistanud mees soovib vabadusse pääseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuhi tulistamise eest aastateks vangi mõistetud Ilmar Paluoja.
Bussijuhi tulistamise eest aastateks vangi mõistetud Ilmar Paluoja. Foto: Urmas Luik

Bussijuhi tulistamise eest Pärnu maakohtu otsusel aastateks vangi mõistetud Ilmar Paluoja viis asja ringkonnakohtusse, soovides oma süükoorma vähendamist ja vangistusest vabastamist.

Paluoja leidis teisipäeval Tallinna ringkonnakohtus arutlusel olnud apellatsioonkaebuses, et ta tuleks tapmiskatse süüdistuse osas õigeks mõista. Ühtlasi leidis ta, et talle tuleks määrata osaliselt tingimisi vangistus ja ta kohe vanglast välja lasta.

Kohus kuulutab lahendi 20. detsembril.

Pärnu maakohus mõistis tänavu mai lõpus 58aastase Ilmar Paluoja süüdi ähvardamises, tulirelva ebaseaduslikus omamises, lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises, tapmiskatses ja purjuspäi autojuhtimises ja määras talle selle eest kokku kuueaastase vangistuse. Kuna kohus arutas süüasja lühimenetluse korras, arvestati karistusest kolmandik maha ja nii kujuneski mehe lõplikuks vangistusajaks neli aastat.

Lisakaristusena võttis kohus Paluojalt kaheks aastaks mootorsõiduki juhtimisõiguse, samuti konfiskeeris kohus mehele kuuluva Ford Sierra. Ühtlasi tuleb Paluojal maksta sundrahaks, kaitsjatasu katteks ning menetluskulude hüvitamiseks üle 5500 euro.

Kuritegelikud sündmused said alguse mullu 24. septembril kella 18.30 ajal Sindis, kus liinibussi tulnud joobetunnustega mees sihtis esmalt kärbikule sarnaneva relvaga bussijuhti. Paluoja vajutas ka päästikule, kuid bussijuht suutis relva enesest eemale suunata ja lask tabas bussiistmeid. Bussis oli üks reisija, kes vigastada ei saanud, samuti ei saanud vigastada bussijuht.

Politsei pidas tulistaja kinni ja kohus võttis ta vahi alla. Paluoja on varem samas ettevõttes bussijuhina töötanud ja tundis meest, kelle suunas ta tulistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles