Talvemaal õpivad lapsed kirja postitama

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu loodus- ja tehnikamaja direktor Kaire Narva näitab õpilasringides valmistatud käsitöid, millest pandi kokku jõuluhõnguline mikromaailm.
Pärnu loodus- ja tehnikamaja direktor Kaire Narva näitab õpilasringides valmistatud käsitöid, millest pandi kokku jõuluhõnguline mikromaailm. Foto: Urmas Luik

Pärnu loodus- ja tehnikamaja avab täna oma ruumides talvemaa, kus õpetatakse lastele muu seas kirja kirjutamist ja posti panemist.

Pärnu loodus- ja tehnikamaja direktor Kaire Narva nentis, et talvemaad kavandades mõeldi esmalt oma maja lastele: huviringides käib 400 last ja noort.

Nüüd tõotab huvilisi tulla palju rohkem. “Mõtlesime, et talvemaa võiks pakkuda lastele midagi õpetlikku. Murraksime tavapärast joont, kus kõik lastele pakutav on nii arvutikeskne ja tehniline ning muudab lapsed kannatamatuks ja püsimatuks,” rääkis Narva.

Narva jutu järgi nõuavad paljud tehnilised alad ja käsitööd kannatlikkust, mida tuleb tänapäeva lastes arendada.

Postkontoris õpitakse postikultuuri – seal saavad tänapäeva lapsed, kes eluski pole kirju kirjutanud ja postitanud, seda teha. Eesti Post pani tuppa oma postkasti.

Talvemaa kujutab endast mudelautode raja peale ehitatud talvemaad: selles kajastuvad laste huviringide tegemised. Talvemaaga käib kaasas jõululugu, mida lastele jutustatakse: mikromaailma talverada viib Pärnu ja kodumaakonna eri paikadesse, jutus kasutatakse kohalikke legende, tehakse põikeid küla- ja mereellu.

Rännak algab Vallikäärust, jätkub laevadega Pärnu jõel. Külamaailm on loodud Pärnu Koidula muuseumi pööninguvara ja Samaaria kauplustest hangitud päkapikkude abil ja viib lapsed Pärnumaa rabadesse ja metsadesse, lõpetuseks Valgeranda ja muulile, kus asub laste unistuste maja. On olemas jõuluvana maja, jõuluvana lennuväli ja raudtee.

Kaire Narva sõnade kohaselt on talvemaa avatud 20. detsembrini, praeguseks on registreeritud tulijaid juba 400. Kes tahab tulla perega, neil on võimalus liituda gruppidega, kus jutuvestja talvemaa lugu pajatab. Avatud on käsitöötuba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles