Ragn-Sells kinnitas prügiveo uued tüüptingimused

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi prügiveoauto.
Ragn-Sellsi prügiveoauto. Foto: Urmas Luik

Novembrikuus said Ragn-Sells ASi kliendid teate uute tüüptingimuste kehtima hakkamise kohta. Tegemist on varasemalt kehtinud tingimuste redaktsiooniga.

Uute tüüptingimuste puhul on suures osas tegemist varasemalt kehtinud tingimustega, mida on täpsustatud.

Tüüptingimuste eesmärk on reguleerida jäätmeveo neid aspekte, mis ei ole reguleeritud kohaliku omavalitsuse jäätmehoolduseeskirjaga, kuid mis on olulised tagamaks sujuvat ja probleemideta jäätmevedu. Segadust tekitab see, et tüüptingimused on ettevõtte-, mitte piirkonnapõhised. Peaasjalikult kehtivad uued tüüptingimused piirkondades, kus on vabaturg ehk pole korraldatud jäätmevedu, ja teenuste puhul, mis pole hõlmatud korraldatud jäätmeveoga (nt ehitusjäätmete, pakendijäätmete veol).

Jäätmekäitlust, sealhulgas tekkekohas kogumist ja äravedu, reguleerib esmajoones Pärnu linna jäätmehoolduseeskiri, kus on toodud korraldatud jäätmeveo tingimused, nõuded prügikonteineritele ja nende paiknemisele. Jäätmevedu inimeste ja praeguse prügivedaja Ragn-Sellsi vahel reguleerib sõlmitud leping ning seejärel lepingu lahutamatu osana tüüptingimused.

Kui tüüptingimuste konkreetsed punktid on vastuolus Pärnu linna jäätmehoolduseeskirjaga, tuleb järgida jäätmehoolduseeskirja nõudeid ja antud punktides on tüüptingimused soovituslikud.

Jäätmehoolduseeskirja kohaselt peab kogumismahuti ehk konteineri kasutamisel silmas pidama, et see ei oleks ületäitunud, ei levitaks haisu ega lekiks.

Eeskiri sätestab, et kogumismahutid tuleb tühjendamise ajaks paigutada jäätmeveokile ligipääsetavasse kohta tasasele kõvale alusele. Mahutite asukoha valikul tuleb arvestada esteetilisi ja tervisekaitsealaseid aspekte.

Suured konteinerid peavad asetsema selliselt, et jäätmeveok neile ligi pääseks ning saaks neid tühjendada paiknemiskohas. Käsitsi teisaldatavad mahutid tuleb paigutada selliselt, et jäätmeveok pääseks takistamatult vähemalt 10 meetri kaugusele mahutist. Samuti peab kogumismahutite paiknemiskoht olema piisavalt valgustatud.

Eri jäätmeliikide kogumiseks kasutatavad kogumismahutid tuleb arusaadavalt märgistada vastavalt kogutud jäätmeliigile. Juhul kui mahuti on üheselt mõistetavalt märgistamata, käsitletakse seda kui segaolmejäätmeid sisaldavat kogumismahutit.

Kogumismahuti märgistuse, ligipääsetavuse, korrashoiu ja ümbruse puhtuse eest vastutab konteineri valdaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles