Linnavolinikud on Kalevi staadioni planeeringu suhtes meelt muutnud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kalevi staadion on juba aastaid olnud kehvas seisukorras.
Pärnu Kalevi staadion on juba aastaid olnud kehvas seisukorras. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kui veel aasta ja neli kuud tagasi ei toetanud volikogu planeerimiskomisjon ja selle esimees Garri Suuk Kalevi staadioni detailplaneeringu osalist kehtestamist, ollakse nüüd üksmeelselt meelt muutnud.


Suuk ütles Raadio Pärnule, et peab õigeks planeering lõpuni viia. Ta seletas, et kuna avalikkuse huvi Kalevi staadioni valmisehitamise vastu on suur, suunati see volikokku ja hääletatakse selle poolt.



Volikogu esimees Ahti Kõo tuletas meelde, et enam kui aasta tagasi oldi risti vastupidisel arvamusel ja leiti, et planeeringu osalise kehtestamise plaan ei kõlba. See tõmbas pikka aega oodatud Kalevi staadioni ehitamisele kriipsu peale. Põhjuseks on äriettevõtte Levadia surve, kes soovib Kuuse 4 kinnistule ehitada neljakorruselt korter- ja ärimaja. Kui planeeringualast jäetakse välja Levadia krunt, saab spordiselts Kalev staadioni ehitamisega alustada.



Kõo sõnul rõhutas planeeringukomisjoni esimees aga nüüd, kui oluline on Kalevi staadion linnale.



Volikogu esimees ütles irooniliselt, et on lihtsalt hämmastav, kuidas valimiste lähedus on pannud volinikke oma arvamusi korrigeerima, ja ta tunneb ainult rõõmu, kui arenemisvõimelised on meie volikogu liikmed.



Kõo vestles üleeile spordiseltsi Kalev peasekretäri Reio Ojaverega, kes polnud kindel, et aasta tagasi veel kindlalt toetust lubanud investor praegusel majanduslikult raskel ajal staadioni ehituseks enam raha leiab.



Pärnu maavanem Toomas Kivimägi on Raadio Pärnule antud intervjuus tauninud linna suutmatust ajada asju nii, et valmis ehitataks pärnakate jaoks tähtis objekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles