Pärnu Sadama juhtimises käärib tüli

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadam.
Pärnu sadam. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Sadama juhtimises on tekkinud olukord, kus pole täpselt enam selge, kes ettevõtet juhib, ning vaidlevad osapooled on appi palganud turvafirmad.

Kuigi aktsiaselts A&O müüs oma Pärnu Sadama aktsiad hiljuti Endel Sifi firmale Logman Invest, on A&O üks omanikke Mati Einmann edasi Pärnu Sadama juhatuse liige.

Rein Kilgile kuuluvale Transcomile kuulub pool Pärnu Sadama aktsiatest ja Kilk on saatnud Einmanni kõrvale sadamat juhtima oma poja Sander Kilgi. Ka on väidetavalt just Transcomi avalduse alusel alustatud Mati Einmanni suhtes kriminaalmenetlust, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Mis äripartnerite vahel sellise tüli põhjustas, seda lühikese ajaga lahti ei haruta. Veel augustis, kui Pärnu Sadam avas uue puistekauba angaari, tundus sadamaomanike vahel kõik vähemalt näiliselt korras olevat.

Nüüd seisab sadamahoone ees Skarabeuse turvafirma auto ja kaks meest on majas kogu aeg valves.

Eelmisel nädalal oli paaril päeval kohal kaks turvafirmat, kummalgi poolel oma. Sadama igapäevatööl hoiab aga silma peal Sander Kilk, kes on juhatuse liikmena ka ettevõtte B-kaardil, aga pole varem selle juhtimises osalenud.

25aastane Kilk väidab, et varem ei saanud ta siia tulla õpingute tõttu. Ühtlasi väidab ta, et on sadamas käinud mitukümmend korda, kuid pole kunagi näinud, et seal oleks turvamehed.

Küsimusele, miks turvafirma alaliselt kohal on, vastas Sander Kilk, et kohtuvaidluste tõttu. "Nad on siin, et hetkeolukorda säilitada, et ei toimuks muud."

Mati Einmann toonitab, et praegune asjaajamine sadama klientides kahtlemata usaldust ei ärata ja töötajadki on segaduses, sest ei tea, kes tegelikult vägesid juhatab.

Küsimusele, kas tema suhtes on juba kriminaalmenetlus algatatud, vastas Einmann, et ei saa seda teemat kommenteerida. "Fakt on see, et politsei käis Pärnu Sadamas, ja see on kõik, mis ma selle kohta saan öelda. Oli läbiotsimine."

Einmann ütles, et enne läbiotsimist esitati talle prokuröri sanktsiooniga paber, aga mingit kahtlustust talle esitatud ei ole. Ja et politsei viis sadama kontorist üht-teist ka kaasa.

Rein Kilk ütles telefonitsi, et Mati Einmanni volitused sadamajuhina on lõppenud ja Einmann pidavat seda väga hästi teadma. Tegelikult seisab tänase seisuga Einmanni nimi siiski veel ettevõtte B-kaardil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles