Silvia Neeme: Olla terve ja tunda elust rõõmu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Neeme.
Silvia Neeme. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF
Silvia Neeme,
klubi Tervisesport, mida te koos Vaike Pärnojaga veate, sai 20aastaseks. Kuidas klubi loodi?

1988. aasta oktoobris kinnitas Pärnu täitevkomitee esimehe Valeri Dejevi allkiri klubi Tervis sünni. Oli ärkamisaeg, rahval oli suur huvi igasuguse alternatiivse vastu ja Alla Toomra ning Evi Tamme eestvedamisel kuulati loenguid numeroloogiast, pendlitest, kutsuti rääkima Gunnar Aarma.



1995. aastal, kui oli spordiklubide tegemise buum, reorganiseerisime Tervise Tervisespordiks. Deviisiks on saanud “Olla terve ja tunda elust rõõmu”, ainsa kunagise alustajana on meiega jäänud Alla Toomra.



Millega Tervisesport tegelema hakkas?


1995. aastal ajasime koos Tiiu Truusiga tervisespordiasju veel linna spordiameti töötajatena. Kui spordiamet järgmisel aastal kaotati, võtsime kaasa tervisespordiüritused nagu aastajooks, kadrijooks, kahe staadioni jooks ja meremiili jooks, ning hakkasime ise neid vedama.



Peagi lisandus Andersonide tervisevõimlemine, 1997. aastast tervisekäimine, peagi ka kepikõnd. Nüüd on klubis veel kantritantsu- ja lauluringid. Oleme andnud heategevuskontserdi Tammiste vanadekodus, esinenud mujalgi kui vaid oma klubi seltskonnas.



Kui palju klubis liikmeid on?


Liikmeid on 155, aga meie üritustel osalejate arv on palju suurem.



Kas olete osalenud ka üleilmsetel terviseolümpiaadidel?


Esimest korda osalesime 1997. aastal Vierumäel, käinud oleme paljudel olümpiaadidel. Tunamullu Otepääl oli meie klubist 79 inimest, nüüd mais Jaapanisse sõidab seitse Tervisespordi liiget.



Nagu olümpiaadid elavdas meie tegevust osavõtt “Käime koos” sarja üritustest Eesti kaunites paikades.



Põhieesmärk on meil aga siiski korraldada üritusi oma kodukandi rahvale. Ja meil on väga hea meel, et näiteks Jüri Jaansoni jooksu ajal toimunud sildade käimisel osales üle 400 pärnaka, nende seas palju lapsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles