Politsei hoiatab kelmide eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Eile laekus politseile Pärnust seitse teadet, mille sisuks on, et väidetavalt õnnetusse sattunud sugulase ebamugavustest päästmiseks on vaja maksta raha. Politsei hoiatab inimesi pettuse ohvriks langemast.


Eile pärastlõunal on Lääne politseiprefektuuri juhtimiskeskusele teada antud seitsmest juhtumist Pärnu linnas, mis sarnanevad möödunud aastast tuttava nn libapolitseinike petuskeemiga, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk.



Inimesed teatasid, et helistanud on vene keelt kõnelev mees, kes on teada andnud, et õnnetusse sattunud lähisugulase päästmiseks on vaja maksta raha. Sel moel andvat sugulast ebamugavatest sekeldustest säästa.



Ühe juhtumi puhul maksis eakas naine nõutud summa, ülejäänud juhtudel jäi asi katse staadiumisse, sest toimuvast teavitati politseid.



Politsei soovitab kõigist analoogsetest juhtumitest teavitada kohe politseid ja raha mitte mingil juhul maksta. Kindlasti palutakse hoiatav info edastada vene keelt kõnelevatele eakatele lähisugulastele ja tuttavatele, et hoida ära nende langemine petturite ohvriks.



Juhtumite osas on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb kelmust. Eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles