Pärnu politsei tabas leedulasest libapolitseiniku

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus hakkab tegelema katkematu side tagamisega.
Valitsus hakkab tegelema katkematu side tagamisega. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu politsei tabas eile õhtul 25aastase Leedu kodaniku, keda kahtlustatakse raha välja petmises.


Kahtlustuse kohaselt on mees seotud kuritegudega, mis sarnanevad nn libapolitseinike petuskeemiga. Kannatanule helistatakse ja teatatakse, et keegi tema lähedastest on sattunud õnnetusse ning nõutakse raha, et teda sekeldustest päästa, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja.



Praeguseks on teada 15 seesugusest telefonikõnest, mis tehti eile pärastlõunal ja õhtul Pärnus. Neist kahel juhul makstigi kelmidele raha – üks kannatanu 10 000 krooni ja teine 3000 eurot.



Üks kuriteos kahtlustatavatest meestest tabati eile õhtul.



Prokuratuur ja politsei paluvad kõiki, kellele helistatakse või on helistatud ning küsitud õnnetusse sattunud tuttava inimese nimel raha, teatada sellest kohe politseile. Kindlasti tuleks keelduda raha maksmisest. Eriti ettevaatlik peaks olema venekeelne elanikkond, sest kelmuste ohvriteks on langenud ennekõike isikud, kelle emakeeleks on vene keel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles