Kalev otsib staadioni rahastajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiselts Kalev kavatseb staadioni tribüünide alla majutushoone ehitada.
Spordiselts Kalev kavatseb staadioni tribüünide alla majutushoone ehitada. Foto: Ants Liigus

Spordiseltsi Kalev Pärnu staadioni nüüdisajastamiseks otsitud investor Ando Aron loobus detailplaneeringu venimise tõttu oma plaanidest, spordiselts otsib uusi rahastajaid, et kolme aasta jooksul staadion renoveerida.


Neljapäeval kehtestas Pärnu linnavolikogu Kalevi staadioni detailplaneeringu, jättes planeeringualast välja palju vaidlusi tekitanud Kuuse 4 kinnistu. Linnavalitsusega sõlmitud lepingu kohaselt peab spordiselts Kalev kolme aasta jooksul pärast detailplaneeringu kehtestamist staadioni planeeringu järgi välja ehitama.



Spordiseltsi Kalev peasekretäri Reio Ojavere sõnutsi on uue staadioni ehitamiseks kaasatud investor, Stokkeri tööriistakeskuse üks omanikke Ando Aron oma plaanidest eelmise aasta lõpus loobunud. “See on mõistetav, et senine investor loobus. Planeeringu kinnitamine venis neli aastat ja Aron kaotas usu, et seal niipea ehitama saab hakata,” märkis Kalevi peasekretär.



Staadioni uuendamine maksab sadu miljoneid


Ojavere ütles, et praegu otsitakse pingsalt uut investorit. “Praegu käivad läbirääkimised kolme võimaliku rahastajaga,” lausus ta.



Seda, kellega läbirääkimisi peetakse, ei soovinud Ojavere veel avaldada. Ta vihjas, et üks tõenäolisi investoreid võib olla Ida-Soomest.



Ojavere jutu järgi ei ole selge seegi, kui palju staadioni uuendamine maksma läheks. Ta märkis, et neli aastat tagasi investori tehtud arvestuste järgi oli see ligi 200 miljonit krooni, kuid kas sellise summa eest saaks staadioni valmis nüüdki, ei soovinud ta spekuleerida. Ojavere märkis, et muruväljaku ja jooksuradade väljaehitamisel sooviks spordiselts linna või riigi abi.



Ranna puiestee äärde parkla paarisajale autole


2005. aasta 17. veebruaril algatatud detailplaneering puudutab Kalevi staadioni, selle harjutusväljakuid, Ranna puiestee äärde rajatavat parklat ja Kuuse 4 kinnistut, millel varem asus kurortoloogia instituut. Kuuse 4 kinnistu linnalt ostnud Levadia soovis kahekorruselise ühiskondliku hoone asemele ehitada neljakorruselist korter- ja ärimaja, mis avalikkuses tekitas suurt vastuseisu. Kaarli tänavast mere poole pole seni ühtegi elamut ehitatud, pealegi veel korterelamut.



Peale Kuuse 4 tuleviku vaieldi sellegi üle, kas staadioni tagant peaks minema kergliiklustee ja kas ligi paarisajale autole mõeldud parkla ikka sobib sellesse kohta. Parklamaa kuulub maa-ametile, mis selle heameelega ärimaana maha oleks müünud.



Selleks, et staadioni uuendamist kiirendada, proovis linnavalitsus aasta tagasi detailplaneeringut kehtestada osaliselt, jättes sellest Kuuse 4 ja parkla välja. Volikogu planeeringukomisjon kukutas osalise kehtestamise läbi ega lasknud staadioni ilma korter- ja ärimaja ehitamata uuendama hakata.



Neljapäeval volikogu istungil ütles planeeringukomisjoni esimees Garri Suuk, et nüüd on maa-amet parkla rajamiseks kooskõlastuse andnud ja planeeringulahendusest on staadioni taha kergliiklustee ehitamine välja jäetud. Seetõttu oli enamik volikogu liikmetest planeeringu kehtestamisega päri.



Kuuse 4 tulevikku arutatakse edasi. Nii muinsuskaitseamet kui osa vastuväidete esitajaid on seisukohal, et seal peab säilima ühiskondlike hoonete maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles