Tootsi valis oma tegijad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi 800 elanikuga Tootsi vallas selgusid need, keda kohalikud peavad 2012. aastal tehtu eest tunnustamise vääriliseks.

Tootsi aasta inimene on kooli kauaaegne direktor Jüri Mets, keda kohalikud nimetavad tõeliseks maa soolaks. Mets korraldab suviti lastele rattalaagreid “Ratastel Varblasse”, edendab sporti klubis Raudmees ja kui lumevaip maas, lükkab suusarajad sisse.

Aasta noore aunimetuse pälvisid Pärnumaa Kodukandi tegus maanoor Heleri All ja Harlis All. Heleri on klubi Kärmed Tootsikad president, viis läbi õppeprogrammi “Maal on vahva”, korraldas suvel valla lastele “Lõbusa nädala”, et väikesed saaksid meisterdada, lauamängudes võistelda, indiaca’t ja rätipalli mängida.

Aasta organisatsiooniks valitud noorteühing Eesti 4H Pärnumaa piirkonna klubi Kärmed Tootsikad tegeleb kohalikega, korraldab neile eakohaseid üritusi, kaasab maakonna noori.

Sama tiitli pälvis seltsing Kanarbik, mis esindab Tootsi valda maakondlikel üritustel, esineb valla- ja jaanipäeval, tänuüritustel. Seltsingu ruumides on eakatel võimalus veeta vaba aega, võtta osa ringide tööst.

Aasta asutus on Tootsi lasteaed-põhikool, mida vallavanem Kalev Kaljuste nimetab kohaliku hariduse, spordi ja kultuuri kantsiks, kus tegutseb üle kümne huviringi, saavad kokku 4H noored ja klubi Raudmees liikmed.

Aasta tegu on aga AS Tootsi Turba briketivabriku sulgemise ja masinaehituse tootmisüksusest töötajate koondamise järel Tootsi vallas kohalikele vajalike teenuste hoidmine, koondatute aitamine töökohtade leidmisel ja valla 12 korteri müümine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles