Kainestusmaja korrapidaja teler jäi päästekeskusele ette

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arestimaja evakuatsioonitrepikotta on kuhjatud tekid, padjad ja mööbel, kainestusmaja korrapidajaruumi evakuatsiooniväljapääs on blokeeritud telviisoriga ja, nagu sellest veel vähe oleks, on tulekustuti peale kleebitud silt kulunud loetamatuks.

Just sellised tuleohutuseeskirja rikkumised tuvastas Lääne päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo mõni nädal tagasi Pärnu politseimajas.

Võtnud aluseks tuleohutuse seaduse, hinnanud haldusmenetluse käigus paikvaatlusega kogutud tõendeid ja selgitanud välja asjaolud, otsustas päästekeskus läkitada nimetatud puuduste likvideerimiseks politsei- ja piirivalveameti Tallinnas asuvale peakontorile ettekirjutuse.

Mööbli, teleri ja vooditarvete ümber paigutamiseks ning sildi uuendamiseks anti aega 1. veebruarini. See võib tunduda küll ühe pisikese mööbeldamise jaoks pikk aeg, ent nagu selgus Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammelehe jutust, nõuab ülesanne, mille ees amet nüüd seisab, sekkumist kõige kõrgemalt poolt.

“Ettekirjutus on ennekõike saadetud siseministeeriumile, oleme ju ministeeriumi allasutus,” ei ole asjad Tammelehe ütlust mööda tsentraalsest juhtimisest tingituna sugugi nõnda lihtsad, kui nad talupojamõistusest lähtuvana näida võivad.

“Nüüd see vaadatakse läbi ja siis tegutsetakse vastavalt sellele, kuidas on rahaline võimekus, sest ettekirjutuse täitmine nõuab rahalist ressurssi,” andis Tammeleht eile hommikul ülevaate ettekirjutuste lahendamise tavapärasest protsessist ja nüanssidest.

Pärastlõunal selgus, et ministeeriumi sekkumist ja märkimisväärseid rahalisi ressursse sedakorda siiski tarvis ei läinud ja osa puudusi on koguni ennetähtaegselt likvideeritud.

“Prefektuurile saabus kinnipeetavatele mõeldud uusi voodipesukomplekte ja välja vahetatu oli trepikojas ajutiselt. Alaline ladustamise vajadus osutatud kohas puudub ja tegemist oli lühiajaliselt kestnud olukorraga,” on asi arestimaja trepikojas Tammelehe kinnitusel lahenduse leidnud ja põlevmaterjalist esemeid seal enam ei ole.

Lahendatud on loetamatu sildiga tulekustuti juhtum. Hoone haldaja Riigi Kinnisvara AS toimetas kainestusmajja uue, nõuetele vastava kustutusvahendi.

Siiani on aga lahtine, kas, kus ja kuidas saab kainestusmaja korrapidaja edaspidi end teleprogrammiga kursis hoida.

“Nii nagu ettekirjutuseski osutatud, on tegemist pääsuga, mis viib hoone teistesse ametiruumidesse, ja seda ei saa käsitleda nõuetele vastava teise varuväljapääsuna,” ei jaga politsei- ja piirivalveamet päästekeskuse seisukohta, et just see uks, mille ette teler ja seda toetav mööblitükk tõstetud, peab olema lihtsalt ja kiirelt kasutatav. “Kuidas olukorda muuta, on aruteluteema, lõplikku lahendust veel ei ole,” tunnistas Tammeleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles