Pärnu Koidula koolist võib saada riigigümnaasium

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasium.
Pärnu Koidula gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavõim alustas haridus- ja teadusministeeriumiga läbirääkimisi, et anda Koidula gümnaasium riigile, riigigümnaasiumina pidamiseks.

Veel nädalapäevad enne aasta lõppu valitses Pärnu koalitsioonis veendumus, et Koidula koolist saab puhas gümnaasium, raha maja kordategemiseks taotletakse gümnaasiumivõrgustiku korrastamise meetmest ja omafinantseeringu paneb linn. Aga ministeerium oli just pakkunud varianti, et omafinantseeringu tasub riik, kui tegemist saab olema riigigümnaasiumiga. Nüüd otsustati alustada riigiga läbirääkimisi riigigümnaasiumi loomiseks Koidula gümnaasiumi baasil, aga teatud eeldustel, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi märkis, et kuna Koidula gümnaasiumi juures on olemas ka spordisaal, võimla ja ujula, tegemist on ühe tervikliku kompleksiga, siis üks eeldus on see, et riik võtaks üle kogu kompleksi.

Et põhikooli osa Koidula gümnaasiumist ära viia, selleks tuleb omakorda teha investeeringuid ühisgümnaasiumi majja, sellekski soovitakse raha samast meetmest. Ministeeriumi asekantsleri Kalle Küttise jutust selgub, et raha tõenäoliselt leitakse, aga see võib jääda järgmisse rahastamisperioodi. Aga mis puudutab võimlat ja ujulat, siis neid ministeerium ei vaja.

"Me arutasime seda asja aselinnapea ja fraktsioonide esimeestega ja vähemalt esialgu oli ministeeriumi seisukoht selline, et me ei tahaks üle võtta nii suurt spordikompleksi. Me pigem ostaksime teenust linna käest ehk rendiksime need saalid ja ujula. Ehk mõte oleks see, et see maja ära poolitada," ütles Küttis.

Koidula gümnaasiumi rahval pole riigigümnaasiumi vastu midagi. Gümnaasiumi direktor Indrek Kaldo märkis, et riik on hea ja kindel peremees. "Kooli jaoks see tähendab seda, et kool on jätkusuutlik. Koidula kooli oli, on ja jääb tulevikus gümnaasiumiks."

Linnapea Kivimägi ütles, et nad loodavad ministeeriumiga kokkuleppele saada. Kui seda aga ei juhtu, jätkab linn oma projektiga ja Koidula kool munitsipaalkoolina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles